- Den mest urovekkende dagen så langt

Snart kan EU måtte la seddelpressen gå og gi bort penger gratis.

VIL IKKE: Tyskland vil nødig bruke seddelpressen til å komme seg ut av problemet. Her er Tysklands Tysklands forbundskansler Angela Merkel.   REUTERS/ (GERMANY  - Tags: POLITICS)
VIL IKKE: Tyskland vil nødig bruke seddelpressen til å komme seg ut av problemet. Her er Tysklands Tysklands forbundskansler Angela Merkel. REUTERS/ (GERMANY - Tags: POLITICS) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går var «den mest bekymringsfulle dagen» så langt i krisen. Det sa Mike Riddell fra det britiske investeringseslskapet M&G Investment, ifølge The Guardian. Riddel leder selskapets investeringer i statsobligasjoner. Nyheten om at Frankrike også kan miste kredittrating AAA og dermed vil bli nødt til å betale mer for statsgjelden, skremte hele markedet tirsdag.

«Dette er som å se en togkollisjon i sakte film», sier en bankmann i London til Financial Times.

- Gjør deg klar for hundemiddag Rentene, som Italia, Spania og Frankrike betaler fyker i været og nærmer seg raskt et nivå økonomer mener ikke er bærekraftig på sikt. Og Riddel gjorde ingenting for å berolige investorene da han møtte dem i dag. Ifølge han har hundene funnet «en haug med bein»:

«Halen logrer rasende og snart vil sikkert kredittvurderingsbyråenes truende bjeff bli til bitt. Gjør deg klar for en hundemiddag», sa finansinvestoren, ifølge The Guardian.

Vil EU trykke flere sedler? Flere og flere ser nå på seddepressen til Den europeiske sentralbanken (ESB) som den eneste veien ut av krisen. Mange vil at ESB skal bruke de eventuelt nytrykkede pengene til å kjøpe søreuropeisk gjeld for slik å få ned renten. Med mer penger i omløp blir pengene billigere. Men kan Europa trykke seg ut av krisen?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer