- Den mildeste straffen han kunne få

- Vi bosniere skulle ønske at Milosevic fortsatt var i live, slik at han kunne fått dommen sin, sier hovedimam Senaid Kobilica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kobilica er hovedimam i Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina i Oslo. Han synes ikke det var det var et bra tidspunkt for Slobodan Milosevic å dø på.

- Vi ville bevise at han var en skitten person, og vi ville straffe han for det han gjorde mot oss og folket vårt, sier han til Dagbladet.no.

Hovedimamen har fått flere henvendelser fra andre bosniere i Norge som deler hans syn. De skulle ønske at Milosevic ble dømt til livstid i fengsel, og mener at å dø var den mildeste straffen han kunne få.

- Milosevic var ansvarlig for massivt drap av flere hundretusener av mennesker, også barn, og for voldtekt av tusener av kvinner. Mange mistet hele familien sin i massakrene. De ønsket at han skulle betale for dette slik at han fikk den straffen han fortjente.

Håper rettssaken fortsetter

Kobilica håper rettsaken i Haag fortsetter selv etter Milosevics død. Han mener det er skadelig hvis prosessen stopper opp nå.

- Vi vil ha han dømt selv om han er død. Det vil være en slags tilfredsstillelse, selv om han etter vårt syn aldri kan bli straffet nok, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer