- Den mildeste straffen han kunne få

- Vi bosniere skulle ønske at Milosevic fortsatt var i live, slik at han kunne fått dommen sin, sier hovedimam Senaid Kobilica.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kobilica er hovedimam i Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina i Oslo. Han synes ikke det var det var et bra tidspunkt for Slobodan Milosevic å dø på.

- Vi ville bevise at han var en skitten person, og vi ville straffe han for det han gjorde mot oss og folket vårt, sier han til Dagbladet.no.

Hovedimamen har fått flere henvendelser fra andre bosniere i Norge som deler hans syn. De skulle ønske at Milosevic ble dømt til livstid i fengsel, og mener at å dø var den mildeste straffen han kunne få.

- Milosevic var ansvarlig for massivt drap av flere hundretusener av mennesker, også barn, og for voldtekt av tusener av kvinner. Mange mistet hele familien sin i massakrene. De ønsket at han skulle betale for dette slik at han fikk den straffen han fortjente.

Håper rettssaken fortsetter

Kobilica håper rettsaken i Haag fortsetter selv etter Milosevics død. Han mener det er skadelig hvis prosessen stopper opp nå.

- Vi vil ha han dømt selv om han er død. Det vil være en slags tilfredsstillelse, selv om han etter vårt syn aldri kan bli straffet nok, sier han.

Hoveimamen mener det er viktig at sannheten kommer frem.

VIL FORTSATT HA MILOSEVIC DØMT: Hovedimam i Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina, Senaid Kobilica. Foto: Scanpix
VIL FORTSATT HA MILOSEVIC DØMT: Hovedimam i Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina, Senaid Kobilica. Foto: Scanpix Vis mer

- En dom vil gi bevis for at Serbia og Montenegro sto bak massakrene. Vi vil at menneskeheten skal få se hva de har gjort, sier han.