Den mistenkte Berlin-terroristen i IS-video: - Jeg sverger på at vi skal slakte dere

Offentliggjort i kveld.

SNAKKER: Det er IS' mediegren Amaq som har offentliggjort videoen av Anis Amri. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en video offentliggjort av Den islamske stats (IS') mediegren Amaq opptrer den mistenkte Berlin-terroristen Anis Amri. Han sverger troskap til IS' leder Abu Bakr al-Baghdadi og lover å kjempe mot «korsfarere» og «griser».

- Dette er min beskjed til korsfarerne. Med Guds vilje skal vi slakte dere. Jeg sverger at vi skal slakte dere, sier 24-åringen.

Videoen er filmet av Amri selv, på ei gangbru nord i Berlin, ikke langt fra stedet der han tiltvang seg vogntoget han brukte i angrepet mot julemarkedet på Breitscheidplatz mandag, der 12 ble drept og 48 skadd.

IS tok tirsdag på seg ansvaret for angrepet.

Skutt i Italia

Etter en intens menneskejakt ble Amri i natt skutt og drept av italiensk politi i Milano. Han trakk våpen under en rutinemessig kontroll og skadeskjøt en av politimennene før han selv ble drept.

Italiensk politi er helt sikre på at mannen som ble skutt i Milano, er Amri; de har bl.a. identifisert ham på grunnlag av fingeravtrykk, som også ble funnet i vogntoget.

Det har kommet fram at den 24-årige tunisiske asylsøkeren i flere måneder var i tysk politis søkelys på grunn av mistanke om terrorplanlegging. Ingen bevis ble funnet, og han gikk fri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer