- Den mistenkte sa til meg at han ville overgi seg klokka 12. Jeg håper han er ærlig

Naboene i blokka Mohammed Merah (24) befinner seg sperret inne.

VIL HA MOHAMMED I LIVE:  Politiet i Toulouse har i flere timer beleiret huset hvor 24-åringen, som sier han har forbindelser til al-Qaida, befinner seg. Foto: Remy de la Mauviniere / AP Photo
VIL HA MOHAMMED I LIVE: Politiet i Toulouse har i flere timer beleiret huset hvor 24-åringen, som sier han har forbindelser til al-Qaida, befinner seg. Foto: Remy de la Mauviniere / AP PhotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 300 politimenn omringer nå et hus i bydelen Croix-Daurade, sørvest i byen Toulouse.

Der inne befinner 24 år gamle Mohammed Merah seg. Han er mistenkt for å ha drept tre barn og en mann i 30-årene på den jødiske skolen Ozar Hatorah mandag, og for å ha drept tre soldater ved to ulike hendelser i løpet av de ti siste dagene.

- Den mistenkte sa til meg at han ville overgi seg klokka 12. Jeg håper han er ærlig, sa Frankrikes innenriksminister Claude Gueant, melder CNN.

Ifølge Gueant er Merah fransk statsborger med algerisk opphav. Den franske etterretningen har sporet Mohammed Merah i flere år, og visst at han har tilbragt tid i stammeområdene mellom Pakistan og Afghanistan.

- Han hevder han er jihadist og han sier han tilhører al-Qaeda. Han vil hevde palestinske barn og vil ta havn på det franske forsvaret på grunn av deres utenlandske arbeid.

Frankrike har rundt 4000 soldater i Afghanistan gjennom NATO, disse vil bli trukket ut av landet i løpet av 2013.

- Vår største prioritet er å ta han i en slikt kondisjon at han kan stilles for retten, sa innenriksministeren videre.

Forsane Alizza Al-Qaeda sto bak sjølmordsaksjonene mot World Trade Center og Pentagon 11. september, der rundt 3000 mennesker omkom. Vestlig etterretning har også knyttet gruppen til bombeangrep mot Saudi-Arabia, Nairobi, Dar Es Salaam og Jemen, hvor amerikansk personell har arbeidet.

I FORHANDLINGER:  Frankrikes innenriksminister, Claude Gueant, håper Mohammed Merah (24) snakker sant når han sier at han vil overgi seg klokka 12. Her under en minnesermoni mandag. Foto: Jean-Pierre Muller / AFP Photo
I FORHANDLINGER: Frankrikes innenriksminister, Claude Gueant, håper Mohammed Merah (24) snakker sant når han sier at han vil overgi seg klokka 12. Her under en minnesermoni mandag. Foto: Jean-Pierre Muller / AFP Photo Vis mer

Mohammad Merah har fortalt politiet at han tilhører den lite kjente gruppa, Forsane Alizza, også kalt «Knights of Glory». Han har også blitt arrestert i Afghanisten for å ha brutt loven tidligere.

- Da politiet forsøkte å ta seg inn i boligen skjøt mannen mot inngangsdøren, sier Gueant.

Ministeren forteller også at den mistenkte har kastet et håndvåpen ut vinduet, men at han har Uzi-maskinpistol, en kalashnikov og flere andre våpen hos seg.

Tre politimenn har blitt skadet under beleiringen, som startet klokka 03 fransk tid. En av dem fikk skader i kneet, og en annen fikk mindre i skulderen. Det er uklart hva slags omfang det er på skadene til den tredje politimannen.

Evakuert området Ifølge Skynews er naboene stengt inne i sine leiligheter, og får ikke slippe ut. Strømmen har blitt kuttet til leilighetene.

- Vi hørte skudd tre ganger, og skrudde på TV-en. Så ble vi oppringt av politiet som sa vi skulle bli i huset, sier Wafia Bendali (26) til Skynews.

- Vi må komme oss ut herifra. De må komme og hente oss, sa en desperat nabo på fransk radio.

Rundt klokka 09 sprengte politiet en bombe for å flytte en mistenkelig bil.

Fordømmere drapene Palestinske myndighter uttalte seg gjennom det palestinske representasjonskontoret i Paris i dag.

- Vi fordømmer på det sterkeste det hatefulle angrepet i Toulouse. Alle rasistiske forbrytelser er angrep på menneskeheten generelt og på republikken spesielt, het det i uttalelsen.

DESPERATE:  Naboene til den beleirede leiligheten har fått beskjed av politiet om å ikke komme ut. Strømmen har også blitt kuttet. Foto: Jean-Philippe Arles / Reuters
DESPERATE: Naboene til den beleirede leiligheten har fått beskjed av politiet om å ikke komme ut. Strømmen har også blitt kuttet. Foto: Jean-Philippe Arles / Reuters Vis mer

Palestinernes statsminister Salam Fayyad uttalte at ekstremister må slutte å late som de kjemper for palestinske barns rettigheter, for å begrunne sine terrorhandlinger.

Begravelse i Jerusalem De tre barna og den 30 år gamle mannen som ble drept på den jødiske skolen i Toulouse mandag ble fraktet til Jerusalem med fransk militær-fly. I dag klokka 10 ble de begravet.  
Dagbladet kommer med mer.