- Den modigste jeg har møtt

Før mente byrådsleder i Oslo, Erling Lae (H), at Shabana Rehman ikke provoserte noen. Nå innser han at han tok fullstendig feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Nå vil jeg gå så langt som å si at Shabana Rehman er det modigste menneske jeg har møtt, sier byrådsleder Lae til Dagbladet.

Provoserer

Men stor interesse har han fulgt debatten om Rehman i avisene den siste tida. Lae bruker selv mye tid å reise rundt til innvandrerorganisasjonene og menighetene i Oslo og har merket seg den stadig økende motstanden mot henne.

- Før har jeg alltid sagt at Shabana provoserer ingen, for hun er jo slik nordmenn vil at innvandrere skal være. Det ser jeg nå at er helt feil. Hun tar et kompromissløst oppgjør med sine egne, og det er det vanskeligste som finnes, sier han.

Byrådslederen besøkte nylig et arrangement med unge, liberale innvandrere i hovedstaden.

Pepet ut

- Jeg trakk fram Shabana som et eksempel på en med innvandrerbakgrunn som hadde gått foran i samfunnsdebatten. Først ble det helt stille, før det brøt ut massiv piping.

Shabana-debatten

  • I Dagbladet 28. juli kritiserte Shabana Rehman norske akademikere for å ha fortiet konfliktene i det flerkulturelle samfunnet.
  • I Aftenposten 1. august kritiserte sosialantropolog Marianne Gullestad Rehman for å bekrefte stereotype holdninger til innvandrere, og hun hevdet at Rehman skygger for andre deltakere i innvandringsdebatten.
  • Den siste uka har debatten fortsatt, men flere innlegg fra Rehman og Gullestad, i tillegg til samfunnsvitere som Unni Wikan, Thomas Hylland Eriksen og Jon Rogstad.

Etterpå fikk jeg flere telefoner hvor jeg ble bedt om aldri å nevne hennes navn igjen. Derfor nevner jeg henne nå så ofte jeg kan, sier Lae.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer