MØRK DAG: Presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet, Rene Fasel, omtaler gårsdagens flystyrt i russiske Jaroslavl for den mørkeste dagen i sportens historie. Her har sørgende fans møtt opp for å vise sin respekt utenfor lagets hjemmebane.Foto: SCANPIX/EPA/MAXIM SHIPENKOV
MØRK DAG: Presidenten i det internasjonale ishockeyforbundet, Rene Fasel, omtaler gårsdagens flystyrt i russiske Jaroslavl for den mørkeste dagen i sportens historie. Her har sørgende fans møtt opp for å vise sin respekt utenfor lagets hjemmebane.Foto: SCANPIX/EPA/MAXIM SHIPENKOVVis mer

- Den mørkeste dagen i ishockeyhistorien

En hel sport i sorg etter flystyrten i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Rene Fasel i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) er i sorg etter flystyrten i Russland onsdag.

Nesten alle spillerne på KHL-laget Lokomotiv Jaroslavl døde i flyulykken i Jaroslavl i Russland onsdag.

- Dette er den mørkeste dagen i vår sports historie. Dette er ikke bare en russisk tragedie. Dette er en forferdelig tragedie for hele det globale ishockeymiljøet, sa IIHF-president Fasel.

43 omkomne Flyet, av typen Jakovlev Jak-42, styrtet like etter avgang fra Jaroslavl og begynte å brenne. 43 personer omkom, mens to personer overlevde. Blant de omkomne var den svenske målvakten Stefan Liv.

Hocekylagets ving, Alexander Galimov, og flyverten Alexander Sizov, overlevde krasjet, men skal ha kraftige brannskader.

STYRTET OG TOK FYR: Det russiske passasjerflyet havarerte kort tid etter avgang fra flyplassen i byen Jaroslavl. 43 av 45 personer om bord omkom. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ NTV
STYRTET OG TOK FYR: Det russiske passasjerflyet havarerte kort tid etter avgang fra flyplassen i byen Jaroslavl. 43 av 45 personer om bord omkom. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ NTV Vis mer

- Til tross for antallet flyreiser profesjonelle ishockeylag gjør, har sporten vår vært spart for slike tragiske ulykker. Helt til nå, sier Fasel.

Ulykken gjorde også at Russland passerte Den demokratiske republikken Kongo på lista over verdens farlige steder å fly i 2011, meldte Moscow Times i går.  Totalt har 121 personer blitt drept i sju flyulykker så langt i år i Russland. I Kongo har 106 personer omkommet.

 
Dette er det niende Jak-flyet som har styrtet etter at det kom på markedet i 1980 Nå har russiske myndigheter beordret alle fly av denne typen på bakken, skriver Flight Global.

Landslavsmålvakt i sjokk Laget skal ha vært på vei til Minsk i Hviterussland, for å spille mot laget til den norske landslagsmålvakten Lars Haugen, Dinamo Minsk.

Den kampen skulle vært spilt i dag.

- Jeg fikk akkurat vite om dette nå. Jeg snakket med søsteren min for fire minutter siden, hun lurte på om det var vi som var på flyet. Det var det jo ikke. Jeg sitter her med to lagkamerater nå. Vi er helt i sjokk, vi skulle jo egentlig spilt mot dette laget i morgen, sa Haugen til Dagbladet i går ettermiddag.

Kondolanser fra NHL NHL-sjef Gary Bettman er også i sorg.

- Selv om det skjedde tusenvis av kilometer fra våre hjemmebaner, representerer denne tragedien et katastrofalt tap for ishockeyverdenen, inkludert NHL-familien, som har mistet så mange fedre, sønner, lagkamerater og venner som en gang strålte i vår liga. Våre dypeste kondolanser går til familiene til de omkomne, sa Bettman.

UTRADERT: Nesten alle spillerne på Lokomotiv Jaroslavl omkom i gårsdagens flyulykke.Foto: SCANPIX/AP Photo/Photo Agency KHL
UTRADERT: Nesten alle spillerne på Lokomotiv Jaroslavl omkom i gårsdagens flyulykke.Foto: SCANPIX/AP Photo/Photo Agency KHL Vis mer

(Dagbladet.no/NTB)