DREPT:  Asad Shah ble drept i sin egen kiosk etter å ha ønsket hele landet god påske på langfredag.
DREPT: Asad Shah ble drept i sin egen kiosk etter å ha ønsket hele landet god påske på langfredag.Vis mer

Den muslimske butikkeieren ble drept etter påskehilsen. Nå frykter familien hans for livene sine

Rådet til ikke å snakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) : Familien til den populære muslimske butikkeieren som ble drept etter at han postet en påskehilsen til «min elskede kristne nasjon», frykter nå selv for livene sine.

Asad Shahs kone og slektninger de er knust av de som er skjedd, men overveldet av alle støtten, skriver The Telegraph.

Familien ber imidlertid om at navnene deres holdes hemmelig fordi de frykter at noen vil hevne seg på dem, og avslører at de har blitt rådet av politiet til å være forsiktige med hva de sier av sikkerhetshensyn.

- Vi har blitt rådet av politiet til ikke å snakke om det, spesielt ikke navnene våre og hvor vi befinner oss, fordi det er en trussel mot sikkerheten vår. Vi kan ikke beskrive hva vi går gjennom, vi er knust, sier et familiemedlem til Sunday Herald.

Drept i sin egen kiosk
Asad Shah ble funnet alvorlig skadd utenfor sin egen aviskiosk i Glasgow i Skottland på fredag. Han døde på vei til sykehuset. Senere kom det fram at han var knistukket i sin egen kiosk.
Dette skjedde bare fire timer etter at han la ut følgende hilsen på Facebook.

«Langfredag og veldig god påske, spesielt til min elskede kristne nasjon».

Kioskeieren tilhørte Ahmadiyya-sekten av islam, som har et budskap om fred og toleranse for alle religioner. Det samme gjør familien hans ifølge The Telegraph.

En 32 år gammel muslimsk mann er pågrepet og siktet i saken, som politiet mener er religiøst motivert.  Han framstilles for fengsling i morgen.

Målløs av støtten
Drapet har vekket sterke reaksjoner i Glasgow-nabolaget. Hundrevis hadde møtt opp for å minnes Shah både fredag og lørdag kveld, og i tillegg til at Skottlands førsteminister var til stede, har flere skotske politikere kommet med sin hyllest av drapsofferet.

Mange har også vist sin respekt ved å legge ned blomster utenfor kiosken.

-Shah elsket å være i kiosken og snakket med alle. Han kunne navnene på alle kundene sine og noen av dem kom av og til innom bare for å prate. Han var en rolig og tålmodig mann som ikke brydde seg om hvor folk kom fra, eller hvilken religion de tilhørte. Han likte alle, sier en av Shahs yngre brødre til Scottish Mail on Sunday.

Han takker også for all støtten.

- Jeg åpnet Facebook i morges og ble målløs av all støtten og hederen fra lokalsamfunnet. Det viser hvor godt likt han var, sier broren.

RESPEKTERT: Shah var høyt respektert og beundret i nabolaget. Mange har vist sin respekt ved å legge ned blomster ved Shahs aviskiosk. Foto: PA / NTB scanpix
RESPEKTERT: Shah var høyt respektert og beundret i nabolaget. Mange har vist sin respekt ved å legge ned blomster ved Shahs aviskiosk. Foto: PA / NTB scanpix Vis mer