Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den muslimske hajj-markeringen i Mekka lammet av kraftig regn

Tusenvis av troende sliter med å rekke fram til den hellige byen i tide.

LAMMET AV REGN: Pilegrimer i bussen på vei til Mekka. Årets hajj-markering er kraftig lammet av regn, som igjen fører til vanskeligheter og køer i trafikken. Foto: REUTERS / Caren Firouz / SCANPIX
LAMMET AV REGN: Pilegrimer i bussen på vei til Mekka. Årets hajj-markering er kraftig lammet av regn, som igjen fører til vanskeligheter og køer i trafikken. Foto: REUTERS / Caren Firouz / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Onsdag ble en av motorveiene fra havnebyen Jeddah inn til Mekka stengt fordi to bruer over veien hadde rast sammen på grunn av regnet.

Ifølge saudiarabiske tjenestemenn har 13 mennesker i Jeddah mistet livet i uværet.

- Vi sitter fast på grunn av vann og regn. Om Gud vil, blir alt greit, sier den tyrkiske pilegrimen Hakan, som venter på bussen til Mekka.

Hvert år kommer rundt to millioner muslimer fra hele verden til Mekka for å delta i markeringen.

Blant deltakerne i år er Barack Obamas stebestemor Sarah Obama, skriver avisen Okaz. Hun og ti andre fra hennes landsby i Kenya er blant de 3.000 menneskene som er spesialinvitert til hajj av den saudiarabiske kong Abdullah.

Hajj regnes som en av islams fem søyler. Alle muslimer som er i stand til det, skal gjennomføre pilegrimsreisen minst én gang i livet.

I tillegg til at uværet skaper problemer i år, gjør også svineinfluensaen det vanskelig for deltakerne. Ifølge BBC har fire hajj-deltakere omkommet på grunn av sykdommen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media