Den muslimske TV-vertens tirade: - IS er svake. Jeg vet at det ikke ser slik ut nå, men det er sannheten

Video sett av over 15 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En video av den australske TV-verten Waleed Aly, hvor han går ut mot IS etter Paris-terroren, har fått over 15,5 millioner visninger og nærmere 500 000 delinger etter at den ble publisert på Facebook mandag.

- IS er svake Aly er en av vertene på australske Channel 10s «The Project», et talkshow-lignende program, som blant annet tar opp dagsaktuelle tema.

Etter mandagens program fokuserte han på kjølvannet av angrepene i Frankrike som førte til at 129 mennesker ble drept og over 300 skadet.

- IS er svake. Jeg vet at det ikke ser slik ut nå, men det er sannheten. Og de vil ikke at du skal vite det, noe som er grunnen til at vi bør snakke om dette, sier Aly i videoen.

Se videoen øverst i videovinduet! 

- Fremstår tøffere enn de er I den over fire minutter lange videoen prater han om hvordan IS tar på seg skylden for ulike angrep slik at «de fremstår større og tøffere enn de egentlig er» og hvordan de ønsker «vi» skal reagere.

- Jeg er sint på disse terroristene. Jeg er lei av volden, og jeg er knust overfor de etterlatte familiene. Men vet du hva, jeg vil ikke bli manipulert. Vi må holde sammen. Det er akkurat det IS ikke ønsker, sier en engasjert Aly før han avslutter:

- Jeg er ganske sikker på at akkurat nå er det ingen av oss som ønsker å hjelpe disse drittsekkene.

Under Facebook-posten har TV-verten fått enorm støtt i form av kommentarer og delinger, men kommentator i Herald Sun, Andrew Bolt, er mer skeptisk til Alys tirade.

«Alt som tyder på at vi kan bekjempe IS med et par klemmer og «hashtags», pluss en stor bøtte med sand til å begrave hodene våre i, er akkurat det de ønsker å høre», skrev han i et blogginnlegg, ifølge The Guardian

• Følg utviklingen i Paris i vårt livestudio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer