Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Las Vegas-skytingen

Den mystiske lappen inneholdt utregninger for å gjøre mest mulig skade

De tre politimennene som fant Stephen Paddock avslører detaljer i CBS-intervju.

SKJØT FRA HOTELLROM: Paddock drepte 58, og såret over 500 mennesker fra rom 32-135 på Mandalay Bay-hotellet. Foto: Eric Paddock / AP / NTB Scanpix
SKJØT FRA HOTELLROM: Paddock drepte 58, og såret over 500 mennesker fra rom 32-135 på Mandalay Bay-hotellet. Foto: Eric Paddock / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag morgen norsk tid fyrte Stephen Craig Paddock (64) av flere hundre skudd mot en countryfestival i Las Vegas. 58 personer ble drept som følge av angrepet som ble gjennomført fra et hotellrom 32 etasjer over folkemengden.

FRA INNSIDEN: Denne utsikten hadde morderen da han drepte 59, og såret over 500 mennesker, fra rom 32-135 på Mandalay Bay-hotellet. Video: CNN Vis mer

Utregninger på lappen
Tre politimenn fra Las Vegas avslører detaljer rundt den mystiske lappen som ble funnet på massemorderen Stephen Paddocks nattbord.

Paddock skal ha knust et vindu i hotellrommet med en hammer.

Så skal han ha kalkulert hvordan han skulle ta flest mulig mennesker av dage under utendørskonserten han hadde utsikt til.

- Jeg kunne se at han hadde skrevet ned avstanden, høyden han befant seg på, og hvor lang kulenes ferd ville være før de traff sine mål i publikumshavet, sier Dave Newton i Las Vegas-politiet til CBS-programmet «60 Minutes».

- Som tatt ut av film
De tre betjentene, som var de første som fant Paddock og hans enorme våpenarsenal, forteller i intervjuet om detaljer om den dødeligste masseskytingen i nyere amerikansk historie.

Newton forteller videre at å trenge seg inn på rommet og finne Paddocks kropp med en stor mengde våpen, var som tatt rett ut av en film:

- Det var uhyggelig.

Fra sin hotellsuite avfyrte Paddock flere hundre skudd mot 21.000 konsertpublikummere 365 meter unna. 58 mennesker ble drept og 489 ble såret.

Finner ikke motiv
Under en pressekonferanse fredag opplyste politiet i Las Vegas at de er sikre på at det ikke var andre gjerningspersoner enn Stephen Paddock inne på hotellsuiten da massedrapsmannen gikk til angrep.

Amerikanske myndigheter sliter med å finne årsaken til Stephen Paddocks brutale handlinger. De har heller ikke stemplet ham som en terrorist. Dette ettersom de fortsatt ikke kjenner til mannens politiske overbevisning.

- Vi har ikke gitt opp. Vi kommer ikke til å gi opp før vi vet sannheten, sier Aaron Rouse, FBIs spesialagent som leder det føderale politiets etterforskning i Las Vegas.

FBI har undersøkt Paddocks privatliv, politiske koblinger, sosiale liv, økonomiske situasjon, og potensiell radikalisering. De vet han gjorde massive innkjøp av våpen i fjor, og de vet at han hadde en fluktplan på plass. Dette tyder på nøye planlegging.

Mye tyder at Paddock også har undersøkt andre mulige åsteder som egnet til å gjennomføre massedrap. Han hadde reservert to rom på et hotell i Chicago i august. Hotellrommene ble booket for tidsrommet den populære Lollapalooza-festivalen gikk av stabelen – en festival som tiltrekker seg flere tusen mennesker årlig. Fra rommene som ble reservert, ville Paddock hatt god utsikt til parken hvor festivalen ble arrangert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!