Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den mystiske lyden ble hørt for flere tiår siden - nå holder den innbyggerne våkne igjen

Høy pipelyd tar fra naboene nattesøvnen.

MYSTISK LYD: Den mystiske lyden skal ha blitt hørt av innbyggere for flere tiår siden, og er blitt hørt den siste uka i forstaden Forest Grove. Foto: Wikimedia Commons.
MYSTISK LYD: Den mystiske lyden skal ha blitt hørt av innbyggere for flere tiår siden, og er blitt hørt den siste uka i forstaden Forest Grove. Foto: Wikimedia Commons. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare om natta og bare i Portland-forstaden Forest Grove i delstaten Oregon blir den hørt, den høyfrekvente fløyte-lignende lyden.

Og flere av de om lag 22 500 menneskene som bor der, har våknet opp midt på natta på grunn av den.

Den uforklarlige lyden har stjålet nattesøvnen til forstadsbeboere i om lag en uke, og har etterlatt både politiet og brannvesenet forvirret, ifølge The Guardian. 

Vanskelig å lokalisere Ingen finner kilden til lyden.

Og dermed får ingen stanset den.

Rick Vanderkin, som jobber i byadministrasjonen, sier til ABC News at veldig få har hørt lyden, noe som gjør den vanskelig å lokalisere eller forklare.

Så langt har myndighetenes undersøkelser utelukket både dyrelyder, gasslekkasje, og lyden av en ventil som er lekk, skriver ABC News. 

Ikke første gang For å gjøre det hele enda mer mystisk, melder The Guardian at tidligere beboere i Forest Grove sier at de husker en lignende lyd som ulte i nattemørket for flere tiår siden, hvis man skal tro rapportene brann- og redningsvesenet i forstaden har fått.

De har prøvd å undersøke hvor lyden kommer fra, uten hell.

Det lokale gasskraftverket tror ikke pipelyden er deres feil - og påpeker at en gasslekkasje også ville avgitt odør som folk ville ha luktet.

- Vi har sendt ut en tekniker som brukte hele dagen på å undersøke det, sier talskvinne Melissa Moore for Northwest Natural Gas til the Guardian.