FORVEKSLET:  Jens Knapstad og hans datter har trolig blitt forvekslet med tyske Marvin og hans far Matthias Engl. Foto: Øisten N. Monsen
FORVEKSLET: Jens Knapstad og hans datter har trolig blitt forvekslet med tyske Marvin og hans far Matthias Engl. Foto: Øisten N. MonsenVis mer

- Den mystiske mannen på detektivbildet er meg

Mannen og gutten på bildet i Marvin-mysteriet er trolig ikke Marvin og hans far, men Jens Knapstad og datteren fra Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||  (Dagbladet): - Det var litt ubehagelig å se meg selv på bildet. Jeg synes det er veldig likt meg og datteren min. Det er måten jeg står på, klærne vi har på oss og profilen min som avslører det, sier Knapstad.

Han har henvendt seg til Dagbladet for å avkrefte at dette kan ha noe med forsvinningen av Marvin Engl (6) fra Kaiserslautern i Tyskland.

Moren Sabine leter desperat etter sønnen sin og dette bildet, tatt av et tysk privatdetektivfirma, satte henne på sporet av Oslo og Norge.

- Leit- Det er leit at bildet ikke hjelper henne noe, men jeg synes det er viktig at det kommer fram at det ikke er gutten og faren på bildet, sier Knapstad.

Han forteller at han har fått flere henvendelser om at det er han på bildet. Han husker ikke dagen bildet ble tatt — 9. november i fjor.

- Men det stemmer med datoen at jeg og datteren min kan ha vært på den busstoppen. Vi lånte en leilighet i nærheten i den perioden. Da tok vi bussen derfra hele tida, sier han.

Kidnappet av farMarvin har vært savnet siden 16. oktober i fjor. I sin aller første skoleferie, skulle han tilbringe første uka med sin far Matthias Engl (43), for deretter å komme tilbake til mora som har eneomsorgen for ham. Men far og sønn dukket aldri opp. Faren er også tysk statsborger.

FRA PRIVATETTERFORSKER: Dette bildet skulle angivelig vise angivelig vise tyske Marvin (6) og hans far Matthias Engl (43) på Tøyen i Oslo 4. november i fjor. Nå kan det vise seg at det i virkeligheten er Jens Knapstad og datteren. Foto: Privat
FRA PRIVATETTERFORSKER: Dette bildet skulle angivelig vise angivelig vise tyske Marvin (6) og hans far Matthias Engl (43) på Tøyen i Oslo 4. november i fjor. Nå kan det vise seg at det i virkeligheten er Jens Knapstad og datteren. Foto: Privat Vis mer

- Jeg vil så gjerne ha Marvin tilbake. Datteren min på 14, som har en annen far, savner også lillebroren sin veldig, fortalte Sabine Engl i går, da Dagbladet trykket bildet fra et tysk etterforskningsfirma som angivelig skulle vise Marvin og faren på Tøyen i Oslo.

I tillegg til bildet skal det være flere andre spor som knytter Matthias Engl til Norge.

- Før han ble borte sa han til arbeidskollegene sine at han ville dra hit. Det er også et helt klart teknisk bevis som knytter ham til Norge, sier Martin Waage, daglig leder for den europeiske avdelingen av ABP World Group Ltd, som har sett på saken for Sabrine.

Kripos vil sjekke
Seksåringen er etterlyst via Schengensystemet (SIS). I tillegg jobber et tysk etterforskningsfirma med saken i Norge.

Norske Kripos vil nå undersøke opplysningene fra Knapstad for eventuelt å sjekke bildet ut av etterforskningen.  

- Ut fra min kjenneskap til denne saken, så er dette en ny opplysning. Da er det klart at dette er interessant for oss, sier Arne Kristiansen ved Kripos til Dagbladet.

FORTVILET: Sabine Engl (44) savner sønnen Marvin (6) som ble bortført av sin far for seks måneder siden. Foto: Lars Eivind Bones
FORTVILET: Sabine Engl (44) savner sønnen Marvin (6) som ble bortført av sin far for seks måneder siden. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Sabine Engl i kveld.

BORTFØRT: Marvin Engl (6). Foto: Privat
BORTFØRT: Marvin Engl (6). Foto: Privat Vis mer