Den nakne vandrer

Stephen Gough går splitter naken gjennom Storbritannia. Alle er ikke like begeistret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kun utstyrt med støvler, sokker og en ryggsekk startet han turen som en demonstrasjon for å hevde retten til å gå naken på offentlig sted.

Den nakne vandreren

bega seg ut i juni, og den 136 mil lange ruta går fra Land's End sør-vest i England, til John O'Groats i nord-Skottland.

Stuntet har likevel ikke gått helt som planlagt. Helt siden starten har Gough et uttall arrestasjoner bak seg, og ifølge CNN slapp han ut fra et fengsel i den skotske byen Inverness sist fredag.

Der satt han på på bakgrunn av «muligheter for at han kunne skape trafikkuhell langs veiene».

Få timer og nesten sju kilometers gange etter løslatelsen, ble han søndag arrestert igjen. Denne gangen etter at det kom klager fra et boligområde i det skotske høylandet.

- Jeg tar bare denne turen, gjør ikke noen skade og blir arrestert hele tiden, sa han oppgitt før sin siste arrestasjon.
- Jeg tror folk er nødt til å jobbe litt med å forstå hva toleranse egentlig betyr.

I Storbritannia finnes det ingen lov mot å gå naken offentlig, det finnes dog lover mot usømmelig eksponering og krenkende oppførsel. For å bli dømt for å sprade naken rundt, kreves bevis for at en kvinne fornærmes med overlegg.

Etter søndagens arrestasjon er Gough 13 mil unna målet. Med tanke på hvordan folk hittil har reagert, kan mye tyde på at den siste etappen heller ikke går helt knirkefritt.