- Den nektet å etterkomme advarslene, og ble arrestert

Dagens søteste fange.

REDDET FRA VEIEN: Denne koalaen løp rundt mellom bilene på veien, før den ble reddet bort fra trafikken av politiet. Foto: Politiet
REDDET FRA VEIEN: Denne koalaen løp rundt mellom bilene på veien, før den ble reddet bort fra trafikken av politiet. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Koalaer er kanskje blant de kuleste dyrene vi har. Hvordan kan det da ha seg at en av dem havnet i baksetet på en politibil i Sydney?

Den vesle luringen hadde ikke gjort noe galt. I hvert fall ikke med viten og vilje. Men den skapte såpass med trøbbel at politiet i Campbelltown utenfor den australske storbyen måtte ta den med seg.

Saken ble kjent etter at hundeenheten til New South Wales-politiet la ut de godt over middels søte bildene på Facebook.

Koalaen ble oppdaget løpende mellom kjørende biler i Campbelltown midt på natta. Politibetjent Barry oppsøkte koalaen, og ifølge politiet foregikk det slik:

- Barry stoppet og snakket til koalaen om farene ved å løpe rundt i veibanen. Den nektet å etterkomme gjentatte advarsler om å holde seg unna veien, og etter en liten jakt til fots ble den arrestert og plassert i trygg varetekt i politibilen, skriver politiet på Facebook.

Da innså nok koalaen alvoret, for som bildene viser var det ikke nødvendig for Barry å påføre den lille raringen håndjern.

Politiinspektør Adam Johnson sier at nattas koalajegere tok bildene med håndjernene for å spre litt humor og glede i en ellers alvorlig politihverdag, men benytter også muligheten til å hylle snarrådigheten.

- Hvis han ikke hadde hoppet ut og tatt tak i koalaen, hadde den sannsynligvis blitt påkjørt, sier han ifølge Daily Mail.