Den nødvendige tukt

I går burde galleriet på Stortinget vært fullt av statsvitenskapsstudenter, skriver Stein Aabø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen vil kunne hevde at striden om legemangelen i Afghanistan fortrenger større og viktigere spørsmål: Skal Norge delta? Og bør de norske styrkene hentes hjem? Men slik striden har utviklet seg har den for det første understreket den unisone enigheten i Stortinget om støtte til norsk deltakelse. For det andre har den politiske prosessen hittil vist at en opposisjon i mindretall har atskillig den skal ha sagt, særlig når det dreier seg om noe så alvorlig som liv og død. Den forsvarsminister som hadde somlet med sine redegjørelser eller opptrådt eplekjekt overfor Stortingets mindretall, hadde fått vonde dager. Stridt har nok Anne-Grete Strøm-Erichsen likevel hatt det de siste to ukene. Men hun har taklet det på en måte som den kritiske opposisjon finner tilfredsstillende. Og dermed har hun «stått han av» i denne omgang.

Hennes redegjørelse overfor Stortinget i går inneholdt de momenter som var nødvendige for å skape ro. Hun kunne forsikre om at legedekningen nå er god. Norske helikoptre som blant annet kan brukes til å frakte eventuelle sårede vil være på plass i løpet av mars-april neste år. I mellomtida ivaretar tyske styrker denne funksjonen. Et samarbeid mellom forsvarsminister og helseminister skal bidra til at dagens avtale mellom Ullevål universitetssykehus om medisinsk personell blir utvidet til andre norske sykehus innen overskuelig framtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer