Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den norske ambassaden evakuert

Den norske ambassaden i Jakarta, som ligger vegg i vegg med det bomberammede Marriott-hotellet, måtte evakueres etter eksplosjonen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi hørte et kraftig smell. Deretter kjente vi at bygningen ristet, og vi kom oss ut allerede før bygningen ble evakuert, sier chargé d'affaires Anne Lilleøren til NTB på telefon fra sin bolig.

Ifølge de foreløpige undersøkelsene som ambassaden har gjort ved sykehus og politistasjoner, er ingen nordmenn blant de drepte eller skadde i attentatet. Til sammen 11 utlendinger skal være såret.

- Da vi kom ned på gaten, var det fullt kaos utenfor. Folk løp i alle retninger, og det var tjukk svart røyk og brann i hotellet, som ligger vegg i vegg med bygningen der ambassaden er, sa hun.

Det ble en del skader på bygningen der ambassaden ligger, men ikke i ambassaden, som ligger i 25. etasje, på den siden som vender bort fra hotellet.

- Det var bare noen takplater som falt ned, men ellers er alt på plass, sier hun.

I den svenske ambassaden derimot, som ligger i 9. etasje, ble mange vinduer knust og takplater falt ned. Men ingen av diplomatene i de fire nordiske ambassadene, som alle befinner seg i bygningen, er skadd.

Lilleøren forteller at de lokale mediene mener det dreier seg om et bombeattentat, og at det kan ha tilknytning til den første dommen i rettssakene mot de ansvarlige for bomben på Bali i fjor, som faller torsdag.

- Det er lite sannsynlig å tro noe annet enn at det var en bombe. Mediene sier det var en taxi som kjørte opp foran inngangen til hotellet før eksplosjonen, og det blir bekreftet av folk som så det, sier hun.

NTB