- Den norske åpenheten har gitt terroristene seieren

Tidligere operativ sjef i den danske etterretningtjenesten er skeptisk til hvordan Norge har håndtert terrortrusselen.

TERRORTRUSSEL: Tidligere operativ sjef i den danske etterretningstjenesten Hans-Jørgen Bonnichsen mener den norske åpenheten rundt terrortrusselen allerede har gitt terroristene seieren. Her fra pressekonferansen på torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TERRORTRUSSEL: Tidligere operativ sjef i den danske etterretningstjenesten Hans-Jørgen Bonnichsen mener den norske åpenheten rundt terrortrusselen allerede har gitt terroristene seieren. Her fra pressekonferansen på torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Hans-Jørgen Bonnichsen er den nasjonale traumen i Norge etter terroraksjonen 22. juli 2011, og kritikken myndighetene fikk i etterkant, forklaringen på hvorfor Politiets sikkerhetstjeneste (PST) valgte advare det norske folk om terrortrusselen på torsdag.

- Den eneste årsaken jeg kan finne ligger i den nasjonale tragiedien Norge opplevde for tre år siden. Ellers gir det ingen mening. Trusler er en virkelighet i hvilken som helst vestlig etteretningstjeneste, og de har ansvaret for å håndtere dem. Her har man valgt å legge bekymringen ut til folket, sier den tidligere operative sjefen i PET til Berlingske.

Derfor mener han at terroristene allerede har vunnet. Et av hovedmålene til terrorister er å skape frykt og panikk, og det mener Bonnichsen de allerede har lykkes med i Norge, selv om det påståtte angrepet ikke er blitt gjennomført.

- Det er jo mulig å se at trusselen har satt Norge i en sjokktilstand, og det stabiliserer omdømmet som terroristene ønsker; nemlig det å bli fryktet og at folk tror de kan angripe når som helst, sier han.

På pressekonferansen torsdag sa PST-sjef Benedicte Bjørnland at de gikk ut offentlig for å forebygge en eventuell terrorhandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer