HAR IKKE MISTA ENGASJEMENTET: Tidligere LO-leder Yngve Hågensen er klar for valgkamp og kamp mot regjeringa. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
HAR IKKE MISTA ENGASJEMENTET: Tidligere LO-leder Yngve Hågensen er klar for valgkamp og kamp mot regjeringa. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

Ny tordentale fra tidligere LO-leder Yngve Hågensen

- Den norske folkesjela vil ikke ha høyrepolitikk

Yngve Hågensen tordner mot regjeringen. Den tidligere LO-lederen mener Erna og Siv ikke har peil på hva den norske modellen betyr, og han er skremt av Frps innvandringspolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Valget 11. september er et større verdivalg enn jeg kan huske. Det handler om arbeid til alle og rettferdig fordeling, sier Hågensen, og banker i bordet.

I går fikk den tidligere markante LO-lederen LOs hederspris for sin innsats for fagbevegelsen og arbeiderbevegelsen. Det var han helt uforberedt på, sier Hågensen til Dagbladet.

78-åringen er like aktiv som alltid, er en av de mest etterspurte foredragsholderne med bakgrunn på Youngstorget, og har holdt 25 foredrag til nå i år. 1. maitalen holdt han på Svalbard. Han forteller om den norske modellen og kampen for arbeid for alle.

Trepartssamarbeidet

–Jeg snakker om hvordan vi har bygd opp dette velferdssamfunnet. Mange tror at det har kommet av seg sjæl. Jeg prøver å fortelle folk at sånn er det ikke. Det er målbevisst arbeid av tusener som har stått på i over hundre år. Politikere, stort sett av ulike farger, har vært opptatt av å følge den opp. Unntaket er denne regjeringa, og jappetida. Kåre Willoch ga seg ikke før vi var oppe i 16-17 prosent rente og 190 000 ledige. Til og med under finanskrisa i 2008, som jo laget problemer i hele verden, greide vi oss gjennom den norske modellen, sier Hågensen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn