Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ny tordentale fra tidligere LO-leder Yngve Hågensen

- Den norske folkesjela vil ikke ha høyrepolitikk

Yngve Hågensen tordner mot regjeringen. Den tidligere LO-lederen mener Erna og Siv ikke har peil på hva den norske modellen betyr, og han er skremt av Frps innvandringspolitikk.

HAR IKKE MISTA ENGASJEMENTET: Tidligere LO-leder Yngve Hågensen er klar for valgkamp og kamp mot regjeringa. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
HAR IKKE MISTA ENGASJEMENTET: Tidligere LO-leder Yngve Hågensen er klar for valgkamp og kamp mot regjeringa. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valget 11. september er et større verdivalg enn jeg kan huske. Det handler om arbeid til alle og rettferdig fordeling, sier Hågensen, og banker i bordet.

I går fikk den tidligere markante LO-lederen LOs hederspris for sin innsats for fagbevegelsen og arbeiderbevegelsen. Det var han helt uforberedt på, sier Hågensen til Dagbladet.

78-åringen er like aktiv som alltid, er en av de mest etterspurte foredragsholderne med bakgrunn på Youngstorget, og har holdt 25 foredrag til nå i år. 1. maitalen holdt han på Svalbard. Han forteller om den norske modellen og kampen for arbeid for alle.

Trepartssamarbeidet

–Jeg snakker om hvordan vi har bygd opp dette velferdssamfunnet. Mange tror at det har kommet av seg sjæl. Jeg prøver å fortelle folk at sånn er det ikke. Det er målbevisst arbeid av tusener som har stått på i over hundre år. Politikere, stort sett av ulike farger, har vært opptatt av å følge den opp. Unntaket er denne regjeringa, og jappetida. Kåre Willoch ga seg ikke før vi var oppe i 16-17 prosent rente og 190 000 ledige. Til og med under finanskrisa i 2008, som jo laget problemer i hele verden, greide vi oss gjennom den norske modellen, sier Hågensen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?