Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den norske kirke anmeldte ansatte for overgrep

Kirken anmeldte selv to av dem.

HAR SELV ANMELDT: - Jeg er glad for at vi ikke har et eget institutt som skal ta seg av overgrepssaker, sier Laila Riksaasen Dahl. Dette bildet er fra da hun ble vigslet til biskop i Tunsberg bispedømme, og ble samtidig Den norske kirkes andre kvinnelige biskop. Her sammen med biskop Rosemarie Köhn (t.h.) og biskopene Finn Wagle og Sigurd Osberg før seremonien. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX .
HAR SELV ANMELDT: - Jeg er glad for at vi ikke har et eget institutt som skal ta seg av overgrepssaker, sier Laila Riksaasen Dahl. Dette bildet er fra da hun ble vigslet til biskop i Tunsberg bispedømme, og ble samtidig Den norske kirkes andre kvinnelige biskop. Her sammen med biskop Rosemarie Köhn (t.h.) og biskopene Finn Wagle og Sigurd Osberg før seremonien. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tre ansatte i Tunsberg bispedømme er politietterforsket etter beskyldninger om seksuelle overtramp. Kirken anmeldte selv to av dem.

Ifølge Drammens Tidende har Den norske kirke dermed gått motsatt vei enn Den katolske kirke. Meldingene om overgrepene kom inn i 2008 og 2009.

- Vi sjekket med politiet, og den ene var allerede politianmeldt. De to andre tilfellene vi fikk melding om, anmeldte vi selv, forteller biskop Laila Riksaasen Dahl til avisa.

Alle de tre sakene ble henlagt, men kirken har i ettertid hatt samtaler med de tre. Biskopen mener det er viktig at rettsinstansene behandler slike saker.

- Jeg er i alle fall veldig glad for at vi ikke har noe eget institutt som skal ordne dette selv. Det kan fort føre til en ukultur, sier Riksaasen Dahl.

Den norske kirke har i dag ingen oversikt over prester som har innrømmet seksuelle overgrep. Mister de jobben ett sted, kan de søke seg over i en annen menighet.

- På bakgrunn av det som er kommet opp de siste dagene, kan det være grunn til å se på om de rutinene vi har er gode nok, og om det er behov for et nasjonalt register eller andre tiltak, sier generalsekretær i Bispemøtet, Kristoffer Solbakken, til NRK. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!