JUBILEUMSKONSERT: SP-nestlederen spilte med det costaricanske bandet Gandhi, under deres jubileumskonserter i helga. Foto: Paulo Cambronero.
JUBILEUMSKONSERT: SP-nestlederen spilte med det costaricanske bandet Gandhi, under deres jubileumskonserter i helga. Foto: Paulo Cambronero.Vis mer

Anne Beathe Tvinnereims ukjente sangkarriere:

Den norske toppolitikerens ukjente karriere. Spilte for fullt hus

- Sannsynligvis det kuleste jeg kommer til å gjøre i hele mitt liv!

I helgen fikk nestleder i Senterpartiet, Anne Beathe Tvinnereim, boltre seg på en litt annen arena enn i politikken. Foran en fullstappet konsertarena to kvelder på rad i den costaricanske hovedstaden San José, sang hun med bandet Gandhi - et av landets mest populære rockeband gjennom tidene.

- Det var helt utrolig kult! Sannsynligvis det kuleste jeg kommer til å gjøre i hele mitt liv, forteller hun smått eurforisk til Dagbladet, på flybussen på vei hjem mandag kveld.

FULLSATT SAL: - Det kuleste jeg kommer til å oppleve, sier nestlederen etter helgas konserter. Foto: Paulo Cambronero.
FULLSATT SAL: - Det kuleste jeg kommer til å oppleve, sier nestlederen etter helgas konserter. Foto: Paulo Cambronero. Vis mer

Tvinnereim var nemlig invitert til bandets jubileumskonserter, der de feiret den 25 år lange suksessen. Bandet har delt scene med blant annet Sting, Aerosmith og Deep Purple, og skal være et av landets mest populære og lengstlevende band.

Ukjent fortid

De fleste som kjenner til SP-politikeren, er kanskje ikke klar over hennes fortid som jazzsanger og korist for det populære bandet.

Mens hun studerte statsvitenskap i Costa Rica, dro Tvinnereim på en «jam session» på et lokalt utested. Der ble hun oppdaget av medlemmene i det da nyoppstartede bandet, og ble invitert med inn som deres faste korist.

De to neste årene reiste hun rundt og spilte med bandet, før hun dro hjem igjen for å fullføre studiene og fortsette i politikken. Den gang var forholdene litt annerledes enn det hun opplevde i helga.

- Det var rart å treffe gutta igjen etter så mange år, og noe helt annet enn da vi var i oppstartsfasen. I helgen var det et innmari proft opplegg! Da jeg var med gjorde vi alt selv, øvde i garasjer - alt var veldig hjemmesnekret. Plutselig slo vi igjennom og så oss selv på MTV Latino. Det var utrolig spennende å oppleve en publikumssuksess som det «in the making».

Én ting var imidlertid fortsatt det samme - ventingen.

- Costaricanere er kjent for å ha et avslappet forhold til tid, og det stemte fortsatt. Selv nå måtte jeg vente i timevis før begge konsertene, ler hun.

Med en litt annen hverdag i vente, har Tvinnereim fremdeles en spennende høst foran seg. Politisk ser hun frem til å jobbe mot tvangssammenslåinger i Viken og Finnmark, og 1. oktober starter hun som rådgiver i Tankesmien Agenda, der hun skal jobbe med spørsmål knyttet til bekjempelse av sosial ulikhet i Norge.

- Man kan få kick av å jobbe med samfunnskamp også.