Den nybakte tobarnsfaren Richard (40) var passasjer på ulykkesflyet

- Han var en veldig snill person, sier broren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS / OSLO (Dagbladet): EgyptAirs MS804-flyging, som var på vei fra Paris til Kairo med 66 personer om bord, forsvant fra radaren i Middelhavet klokka 02.30 natt til i dag.

Når Dagbladet ankommer Kairo, strømmer det pårørende til flyplassen flyet var på vei. Dagbladets reporter melder om tårer og frustrasjon på flyplassen i Egypt.

Walisisk tobarnsfar Tobarnsfaren Richard Osman (40) fra Carmarthen i Wales er en av de 66 passasjerene som var på flyet til Kairo. Osman var geolog, og var på vei til jobb i Egypt da flyet krasjet.

Overfor ITV News omtaler lillebroren Alastair Osman ham som en «snill og kjærlig» tobarnsfar. For tre uker siden ble han far for andre gang til ei lita jente. Fra før hadde han en 14 måneder gammel datter.

- Richard var en veldig snill person, en kjærlig person, veldig fokusert. Han var en beundringsverdig mann og mange folk beundret ham for hans styrke og hans verdier. Han var nybakt far. Han ble far for andre gang og jeg vet at det fylte ham med kjærlighet og glede. Det er rart for fort ting snur, sier Osman.

- Det er så tragisk. Jeg kan ikke tro det.

Ifølge Alistair Osman forsøker Richards kone å holde håpet oppe.

- Tiden er den eneste tingen som vil bringe oss nærmere sannheten. Det kommer til å ta så lang tid som det må ta. Jeg håper fremdeles på det beste. Jeg forventet ikke å våkne opp til dette, sier han.

Pilotene EgyptAir har også offentliggjort identiteten på de to pilotene, Mohammed Saeed Shaqeer (36) og Mohamed Ahmed Mamdouh (24). De to hadde henholdsvis 6275 og 2766 timers flytid bak seg, skriver New York Times.

Ifølge Egypts innenriksdepartement hadde de to pilotene ingen kjente politiske koblinger.

Skulle hjem for å sørge En talsmann for Tsjads ambassade i Frankrike, Muhammed Allamine, bekrefter at én av passasjerene var en mann fra Tsjad, skriver BBC.

- Han hadde akkurat mistet moren sin. Han var på vei til Tsjad for å sørge over henne. Han skulle gi kondolanser til familien sin, sier Allamine.

Mannen, som ikke ble omtalt ved navn, var student ved Frankrikes ledende militærakademii i Saint Cyr.

Egyptisk fabrikksjef Det er også bekreftet at 40 år gamle egyptiske mannen Ahmed Helal var blant de 56 passsasjerene på flyet. Både arbeidsgiveren Proctor & Gamble og ordføreren i Amiens, der han bodde, har gitt uttrykk for sin sorg.

- Dessverre så kan vi bekrefte at Ahmed Helal var om bord EgyptAir-flyet som krasjet i Middelhavet i natt. Dette er et utrolig vanskelig øyeblikk for alle i Proctor & Gamble, spesielt for våre ansatte i Amiens. Vi prioriterer å gi Helals familie og alle våre ansatte som er berørt av denne tragedien vår fulle støtte gjennom denne utrolig vanskelige tiden, heter det i en uttalelse fra bedriften.

Helal jobbet som fabrikksjef ved Proctor & Gambles anlegg i Amiens.

Kuwaits utenriksdepartement har også navngitt den kuwaitiske statsborgeren som var blant passasjerene, Abdulmohsen Al-Muteiri, skriver Kuwait News Agency.

Pårørende flys til Kairo Ved flyplassen Charles de Gaulle i Paris, der flyet tok av seint i går kveld, er det lite aktivitet torsdag ettermiddag.

Det er opprettet et pårørendesenter på hotellet Mercur like ved flyplassen. Hotellet er strengt bevoktet av politiet, og det kommer ingen informasjon fra hotellet som er åpent for pårørende etter hendelsen.

Flere pårørende har samlet seg der i dag, og Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve besøkte også hotellet i dag. 

Rundt klokken 17 i ettermiddag tok et EgyptAir-fly med pårørende av fra Paris i retning Kairo, melder The Guardian.

Trolig terrorhandling I ettermiddag sier amerikanske etterretningskilder at det sannsynligvis er en bombe som er årsaken til styrten, melder CNN.

Flyet, av type Airbus A320, var inne i egyptisk luftrom og 11 300 meter oppe i lufta da det forsvant.

Hellas' forsvarsminister Panos Kammenos opplyser at deres data tyder på at flyet var på 11 300 meters høyde i egyptisk luftrom. Ifølge forsvarsministeren falt flyet 6700 meter og spant kraftig flere ganger før det ble borte fra radaren, skriver blant annet AP.

- Det dreide 90 grader til venstre og deretter 360 grader til høyre. Flyet falt fra 38 000 fot (11 500 meter) til 15 000 fot (4500 meter) til omkring 10 000 fot (3000 meter), sier Kammenos.

Piloten svarte ikke Greske forsvarskilder beskriver overfor The Guardian de to minuttene mellom 03.27 og 03.29 i natt som kritiske øyeblikk: 

I løpet av disse to minuttene skal flyet ha falt de 8500 meterne i egyptisk luftrom før det forsvant fra radaren.

De siste minuttene før flyet styrtet skal flygeledere har forsøkt å få kontakt med piloten på flyet, uten hell. På tross av gjentattet anrop svarte han ikke. Den siste radiokontakten flyet hadde med bakken skal ha vært 10 minutter før det ble borte.

PÅ FLYET:  Waliseren Richard Osman var på EgyptAir-flyet som styrtet torsdag. Her er han avbildet med kona Aurelie. Foto: Dimitris Legakis / Splash News / NTB scanpix
PÅ FLYET: Waliseren Richard Osman var på EgyptAir-flyet som styrtet torsdag. Her er han avbildet med kona Aurelie. Foto: Dimitris Legakis / Splash News / NTB scanpix Vis mer