Den nye Bjørvikatunnelen skaper forvirring

- Se fram til september, sier Statens vegvesen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kødannelser har preget trafikkbildet forbi Oslo de siste dagene, opplyser vaktoperatør Mads Carlsson ved Veitrafikksentralen til Dagbladet.

- En del har kommet nordfra, men noe av køen kan komme av forandret kjøremønster. Man får gi det et par dager, så går det seg nok til. Det er ofte sånn når det er en stor forandring i folks rutinemessige kjøremønster, sier Carlsson.

- Forstår at folk kjører feilMandag åpnet Statens vegvesen den nye Bjørvikatunnelens østlige løp, men ikke alle som skulle inn til sentrum eller Mosseveien forsto at de ikke skulle bruke tunnelen. Dette er blant tingene som har skapt kø. Men også i østlig retning har vært preget av kø, trolig fordi veien ned og gjennom Festningstunnelen per i dag er to felt. Ifølge Carlsson vil dette utvides til tre til helga.

I Aftenposten har kommunikasjonsrådgiver Kjell Solem erkjent at de forstår de som kjører feil de første dagene.

- Se fram til september- Vi skjønner at det tar litt tid før folk vender seg til det nye kjøremønseret. Vi har utsatt bilistene for mange nye kjøremønstre i Bjørvikaprosjektet fordi man bygger i etapper og omlegger trafikken fortløpende, sier Solem til Dagbladet.

KØDANNELSER: Trafikken har i dag vært preget av kødannelser. MMS-foto: Øistein Norum Monsen
KØDANNELSER: Trafikken har i dag vært preget av kødannelser. MMS-foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

- Bilistene kan se fram til september, for da nærmer man seg en permanent situasjon. Det som gjenstår da er å grave en avkjøring opp til rådhusgata og en til Mosseveien, sier han.

Statens vegvesen vil i ettermiddag foreta en evaluering av situasjonen, men Solem vil ikke bruke betegnelsen krisemøte og understreker at det er normalt å foreta evalueringer underveis.

Også da Dagbladet testet tunnelen oppsto det noe forvirring rundt skiltingen (se video til høyre).

Hva synes du?

SLIK ER OMLEGGINGEN: Mange som skal inn til Oslo sentrum og Mosseveien kjører Bjørvikatunnelen mot Helsfyr/Ryen gjennom Ekebergtunnelen. Foto: Statens vegvesen
SLIK ER OMLEGGINGEN: Mange som skal inn til Oslo sentrum og Mosseveien kjører Bjørvikatunnelen mot Helsfyr/Ryen gjennom Ekebergtunnelen. Foto: Statens vegvesen Vis mer