Du leser nå Dagbladet Pluss

Den nye «Cold Case»-sjefen: Slik vil han løse drapsgåtene

- Jeg er følsom, mer følsom enn det man skulle tro.

TRISTE SKJEBNER: Arkivhyllene i kjelleren hos Kripos er fulle av uoppklarte saker. Det har «Cold Case»-sjef Espen Erdal tenkt å gjøre noe med. - Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å gi de pårørende og samfunnet flere svar, sier Erdal. Foto: Nina Hansen
TRISTE SKJEBNER: Arkivhyllene i kjelleren hos Kripos er fulle av uoppklarte saker. Det har «Cold Case»-sjef Espen Erdal tenkt å gjøre noe med. - Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å gi de pårørende og samfunnet flere svar, sier Erdal. Foto: Nina HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jeg har møtt mange pårørende i drapssaker, og vet hvor viktig det er for dem å få svar. Det er jakten på disse svarene som driver meg.

Han åpner døra til det nye kontoret sitt. Blomsterbuketten på pulten er dekket av plast. Hyllene er tomme.

Det er foreløpig ingen spor etter en snarlig løsning på noen av de 32 uoppklarte drapssakene i Norge.

- Jeg er utålmodig etter å komme i gang med dette viktige arbeidet. Det er så mange der ute som har krav på å få vite hva som har skjedd med mennesker som har stått dem nær. Jeg er overbevist om at vi på sikt vil kunne gi pårørende og etterlatte flere svar.

Uoppklarte saker

Espen Erdal har mer enn ti års erfaring som drapsetterforsker ved Kripos, og skal lede den nye enheten for etterforskning av alvorlige uoppklarte saker. Han kommer fra stillingen som direktør ved granskingsenheten i Pricewaterhouse Coopers (PwC).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.