Den nye hverdagen i Ukraina: - Lokalbefolkningen bare gikk forbi den døde kvinnen

Reuters-fotograf rapporterer.

NY HVERDAG: Minst 5300 mennesker er så langt drept i konflikten mellom Russland og Ukraina. Lik i gatene er nærmest blitt den nye hverdagen i deler av landet.Tirsdag ble denne kvinnen drept i rakettangrep i byen Kramatorsk. Andre innbyggere bare gikk forbi hennes lik. Foto: REUTERS / Gleb Garanich / NTB scanpix
NY HVERDAG: Minst 5300 mennesker er så langt drept i konflikten mellom Russland og Ukraina. Lik i gatene er nærmest blitt den nye hverdagen i deler av landet.Tirsdag ble denne kvinnen drept i rakettangrep i byen Kramatorsk. Andre innbyggere bare gikk forbi hennes lik. Foto: REUTERS / Gleb Garanich / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fotograf Gleb Garanich i Reuters ankom den ukrainske byen Kramatorsk en time etter at bombingen av byen hadde stanset tirsdag. Over ti sivile og soldater ble drept i angrepet i byen som ligger helt nord i Donetsk-området i det østlige Ukraina.

Regjeringshærens hovedkvarter ble truffet.

- Det viktigste hovedkvarteret i vår antiterroroperasjon ble rammet av en Tornado-rakett, sa Ukrainas president Petro Porosjenko, ifølge NTB.

Død kvinne Et annet rakettangrep traff et boligområde og minst seks sivile ble drept og 21 såret.

- Vi kom til stedet mindre enn en time etter eksplosjonene. Det første vi så var en død kvinne som lå på bakken, hun hadde ligget der i minst en halvtime. Da jeg tok dette bildet ønsket jeg å formidle banaliteten av alt det horrible som skjer her, sier Garanich i en bloggpost under navnet «The wider image» på nyhetsbyrået Reuters sine nettsider.

Like ved ligger beviset på angrepene. En rakett stikker opp av bakken og skuelystne tar bilder med mobilkameraene sine.

- Lokalbefolkningen bare gikk forbi, sjelden reagerte de på hva som foregikk. Noe senere kom noen og la et klede over liket, skriver han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer