Den nye Jackie Kennedy

Frankrikes nye førstedame er best med klærne på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MEST KJENT er hun kanskje for nakenbildet.

Det hjemsøkte Frankrikes førstedame som et spøkelse fra fortida, akkurat i det hun skulle følge sin mann, president Nicholas Sarkozy, på statsbesøk til Storbritannia.

Da nyheten kom om at auksjonshuset Christie\'s skulle selge svart-hvitt-bildet av en ung Carla Bruni, reagerte hun slik:

- Utrolig upassende og vondt, sa en såret Bruni-Sarkozy.

RYKTENE I MOTEVERDENEN ville ha det til at den tidligere supermodellen og plateartisten hadde gjort seg flid med å pakke kofferten før overnattingsbesøket.

Det betalte seg. Da hun landet på Heathrow i mars i år, ulastelig antrukket i Christian Dior, fra topp til tå, stjal hun fullstendig oppmerksomheten fra sin mann.

Britiske journalister kappskrev om å skryte den franske presidentfruen opp i skyene så snart hun hadde satt sine føtter på britisk jord.

«Nicholas Sarkozys forførelse av britene started i går klokka 11.26, da flyet hans landet på Heathrow. Han hadde med seg sin siste erobring, Carla Bruni. Mange av oss bestemte oss for at hvis vi skulle bli forført av noen, ville vi heller bli forført av henne», skrev Andrew Gimson på forsida av Daily Telegraph.

«Vi har å gjøre med en Jackie O eller mer en Audrey Hepburn, eller kanskje et snev av Diana», skrev Robert Hardman i avisa Daily Mail.

Nakenbildet syntes nesten glemt.

FRA Å VÆRE STORPOLITIKKENS Bonnie & Clyde, hviskes det nå om at Frankrike har fått et nytt superpar.

Sarkozy hadde ikke rukket å være president i mer enn knapt halvår, da ryktet om brudd mellom ham og hans andre kone Cecilia ble endelig kjent høsten 2007.

Bare tre og en halv måned senere, i februar i år, giftet han seg for tredje gang. Denne gang med Carla Bruni, en supermodell med et noe frynsete rykte.

Med Bruni ved sin side kan det virke som om vinden har snudd for Frankrikes svar på Angelina og Brad.

Fra rekordlave 32 prosentpoengs oppslutning på meningsmålingene i mai, har Sarkozy ufortrødent fortsatt å bygge seg opp som en internasjonal statsmann.

I juni tok Sarkozy og Bruni-Sarkozy imot president George W. Bush og kona Laura. I juli tok han over presidentskapet i EU.

Samme måned var han vertskap for Middelhavsunionen, et nytt politisk fora som samlet både Israels Ehud Olmert, palestinernes Mahmoud Abbas og Syrias Bashar al-Assad rundt samme bord.

Og mens Sarkozy omgås statsledere fra hele verden, står fru Sarkozy ved hans side og mottar stående ovasjoner for klesstilen. Mer enn en gang er hun blitt sammenlignet med Grace Kelly, prinsesse Diana og Jackie Kennedy.

I ET FERSKT portrettintervju med det amerikanske magasinet Vanity Fair, legger ikke den italienskfødte skjønnheten skjul på at hun liker sammenligningen med den tidligere amerikanske presidentfruen og moteikonet.

- Hun var så ung og moderne, og selvsagt, mer eller mindre ubevisst, så vil jeg heller framstå som Jackie Kennedy enn for eksempel Madame de Gaulle. Hun var mye mer som den klassiske franske kvinnen som holder seg i bakgrunnen, sier Carla Bruni-Sarkozy til magasinet.

Fra sikre hold hevder Vanity Fair også å ha hørt at Frankrikes førstedame har gitt sin mann et og annet tips til hva han bør ha på seg. Blant annet har hun fått ham til å vrake Rolex-klokka i gull til fordel for en mer nøytral Patek Philippe.

MEN DETTE kunne bare skjedd i Frankrike, synes amerikanske journalister å mene. Date en supermodell, for så å gifte seg etter tre måneder?

- Hemmelig bryllup?! fnøs amerikanske politiske tv-journalister, da vielsen ble kjent i vinter.

Og da har vi ikke en gang kommet til sexappealen og de flørtende sangtekstene på hennes nye plate...

Det blir for mye for amerikanerne, mener den New York-baserte moteskribenten Meenal Mistry.

- Jeg tror at hvis vi hadde med en skjønnhet som Carla å gjøre, ville det blitt et problem. Motparten ville brukt det som et våpen, kandidatens moral ville bli trukket i tvil. Uansett hva kvinnen har oppnådd ville hun blitt sett på som en trofékvinne. Han ville blitt sett på som en mann som vil ha og trenger en trofékvinne, siterer magasinet Newsweek.

Carla Bruni-Sarkozys motstykke i amerikansk politikk er den tidligere bibliotekaren Laura Bush, eventuelt Michelle Obama eller Cindy McCain. Alle kvinner med pen manikyr, perlekjede og tekkelige drakter.

Kanskje var det derfor med et snev av misunnelse at president Bush under Paris-besøket i juni, midt i pressekonferansen sa:

- Det var virkelig flott å møte din kone. Hun er virkelig en smart, dyktig kvinne, og jeg kan se hvorfor du giftet deg med henne, sa Bush.