Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den nye Kennedy

Nok en Kennedy vil trosse familiens forbannelse og begynner en politisk karriere. Robert F. Kennedys niende barn, Max (35), leder nå onkel Teds valgkampanje, men han har trolig høyere mål i sikte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ted Kennedy ser ut til å bli gjenvalgt som senator fra Massachusetts uten særlig motstand i år.

At nevøen leder valgkampen blir sett på som ei læretid: Max trenes i det politiske håndverket og venter på en mulighet til å kaste seg inn på egen hånd.

- Jeg tror et nytt Kennedy-kandidatur kan bli møtt med noe skepsis i pressen. Det blir den første hindringen. Så vil det komme tusenvis av nye. Hvis jeg stiller til valg, vil det være skremmende, sier Max Kennedy til nyhetsmagasinet Newsweek.

Vill ungdom

Ikke bare ser Max ut som en Kennedy, han har også det samme uregjerlige temperamentet som preger gutta i familien.

Etter ei vill ungdomstid har han imidlertid holdt seg edru i 15 år. Vennene forteller at han tok seg kraftig sammen etter broren Michaels tragiske død i skibakken nyttårsaften for drøye to år siden.

Max Kennedy beskrives som nærmest hysterisk morsom og et oppkomme av historiske merkverdigheter og underlige faktaopplysninger.

Livet hans er blitt karakterisert som et «behagelig anarki». Selv benekter Max at han er en Kennedy-kloning.

- Jeg er helt forskjellig. Jeg er meg selv, slår han fast.

Uforutsigbar

Hans måte å drive valgkamp på er i alle fall uforutsigbar. På et skolebesøk overrasket han alle ved å ta av seg en av skoene, holde seg i tærne og utfordre 50 barn til å slå hælene sammen mens de holdt foten med en hånd.

- Alle i familien min kan gjøre det, fortalte han seinere.

Max Kennedy har ikke vist særlig interesse for politikk før nå. Han er jurist og arbeidet som statsadvokat i Philadelphia, men fikk nok av brutale drap og grove voldtekter.

Han flyttet til et roligere liv med kona Vicki og barna, Lille-Max (6), Summer (4) og Noah (2) i Los Angeles, hvor han redigerte ei bok med sitater fra faren.

Nå har han flyttet «hjem» til østkysten og arbeider med et program om bymiljø ved Boston College. Ved siden av å jobbe for onkel Ted mens han bygger opp sin egen politiske portefølje.

Og statistikken er god: Ingen Kennedy har noensinne tapt et valg i New England.

ARVTAKER: Mange spår at Max Kennedy (35) vil føre Kennedy-<br>klanens politiske arv videre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media