Den nye kontantstøtten er overraskende populær

Regjeringen må betale 320 millioner mer enn planlagt.

POPULÆR: Mange flere foreldre for ett-åringer har benyttet seg av den nye kontantstøtten enn regjeringen trodde. 
Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
POPULÆR: Mange flere foreldre for ett-åringer har benyttet seg av den nye kontantstøtten enn regjeringen trodde. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange flere foreldre til ettåringer benytter seg av den nye kontantstøtteordningen, enn forventet. Det fører til at regjeringen må ut med 320 millioner mer enn planlagt.

I slutten av mars i år ble det utbetalt kontantstøtte for totalt 20.800 barn, noe som utgjør 37 prosent av alle ettåringer i landet. Andelen er den samme som i 2012, før støtten ble avviklet for toåringer, skriver Aftenposten.

Fordi toåringene har mistet muligheten til å få støtte, har tallet på mottakere av kontantstøtte gått ned med 14.000 fra mars i fjor til mars i år.

Den nye ordningen trådte i kraft ved nyttår, og støtten for de aller yngste barna (13-18 måneder gamle) ble økt fra 3.303 til 5.000 kroner i måneden. Endringen i kontantstøtteloven kom som et kompromiss mellom Senterpartiet og SV.

Nestleder Trygve Slagsvold Vedum i Sp mener at støtten har fungert etter intensjonen.

- Den økte støtten for de minste ha gitt foreldrene mulighet til å kunne velge mer tid sammen med sine egne barn, sier han til Aftenposten.

(NTB)