Den nye landsfaderen

Han var tilstede for å trøste, lede og gjenreise tillit og samhold etter terrorhandlingene. Jens Stoltenberg er blitt den nye landsfaderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statsministeren snakker om at volden og det grusomme som skjedde 22. juli har skapt årringer i vår historie, og at terrorhandlingene denne sommerdagen i 2011 førte til en mobilisering av det fineste vi har.

- Nå når de dramatiske hendelsene er kommet litt på avstand, tenker jeg at det norske folk har bestått en krevende prøve. Terrorhandlingene kunne ha blitt besvart med hat og hevn. Istedet ble det verdighet, ansvar og omsorg for de som ble rammet, sier Jens Stoltenberg.

Han jobbet med en tale til ungdommene på Utøya som skulle holdes dagen etter, 23. juli, da han fikk den dramatiske meldingen om bomben i regjeringskvartalet, og seinere om drapene på Utøya.

- Mer demokrati - Utover ettermiddagen kom statssekretær Hans Kristian Amundsen og flere andre medarbeidere. Den første tiden handlet det mest om kontakt med helse-, justis- og de andre departementene som hadde med handteringen av terroraksjonene å gjøre. Vi var lenge usikre på hvem som stod bak aksjonene og hvilket motiv de hadde. Vi visste ikke om det var samme gjerningsmann på Utøya som i regjeringskvartalet, eller om det kunne være flere gjerningsmenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer