Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Den nye Onassis»

LONDON (Dagbladet): En engelsk finansavis har døpt shippingmagnaten John Fredriksens «den nye Onassis». Om kort tid vil Fredriksen sikre seg 15 nye oljetankere, og en inntektsøkning på 50 millioner kroner. Per dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olje er gull for 55 år gamle Fredrikse, Norges rikeste mann. Hans selskap Frontline har verdens største flåte.

«Når disse mammutskipene, hver på størrelse med fire fotballbaner, starter å cruise rundt på verdens mest lukrative oljefelt, vil Frontlines inntekter øke per dag med 6 (seks) millioner kroner. Totalt vil hans flåte øke inntektene med 50 millioner per dag. Shippingmarkedet er for øyeblikket meget lukrativt for oljetankere, prisen for å chartre et skip er den høyeste på over 30 år.»

Det er Finanical Mail som skriver dette, avisa bruker en helside på den kontroversielle shippingnordmannen i gårsdagens utgave under tittelen «Den nye Onassis».

Den mektigste

«I årevis var det magnater som Aristotle Onassis og Stavros Nicarchos som var shippingbransjen store ikoner, men nå er deres hegemoni i ferd med å bli tatt over av John Fredriksen. Han vil snart bli den mest innflytelsesrike og mektige shippingmagnaten i moderne tid,» skriver Financial Mail.

Finansbilaget kommer sammen med Mail on Sunday, tabloiden som har et opplag på helligdagen på 2,2 millioner eksemplarer.

En festløve

Og avisa bruker også mye plass på Fredriksens sosiale liv:

«Han har rykte på seg for å være tøff til å drikke og bruke mye av sin tid til å reise verden rundt», skriver avisa.

Avisa skriver videre at Fredriksen har noen få, men lojale venner... «Fiender derimot har han plenty av.» En businesskilde innenfor shippingmiljøet beskriver Fredriksen på denne måte:

«Han mangler fullstendig stil i alt han foretar seg, han er svær i kjeften og smakløs », skriver den engelske avisa.

Bergersen neste?

Ifølge Mail skal det i shippingkretser være snakk om at Fredriksen er i ferd med å sikre seg et av Skandinavia største rederier, det tradisjonsrike Bergersen. Men at Fredriksen nå vies mye oppmerksomhet i en seriøs finansavis, er ikke dårlig for en mann med fartstid fra Eidsvoll og med hjuldamperen «Skibladner» som stolthet.

STORKAR: Shippingmagnat John Fredriksen får gjennomgå i engelsk presse.