«Den nye Reagan» stiller til valg

Skuespilleren Fred Thompson vil bli USAs neste president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Jeg stiller til valget av USAs neste president, sa Fred Thompson da han var gjest hos Jay Leno i programmet «The tonight show», som ble sendt i går kveld.

Den republikanske skuespilleren, kjent fra TV-serier «Law order», har allerede ligget høyt oppe på meningsmålingene, og uttalelsen var ventet.

Sen start
Det er i alt åtte republikanere som stiller som kandidater til presidentvalget i november. Thompson betegner de to ledende motstanderne, Rudy Giuliani og Mitt Romney, som imponerende, men legger til:

- Det tror jeg at jeg også kommer til å være. 

At han kommer inn i presidentkappløpet noe senere enn de andre, ser han ikke som noe problem.

- Jeg tror ikke folk kommer til å si «vet du, han er en bra fyr, men han kom bare ikke med tidlig nok», sier Thompson til Leno, og legger glatt til:

- Om du ikke får fram budskapet på et par måneder, kommer du nok aldri til å nå fram.

«Den nye Reagan»

Den 65 år gamle tidligere senatoren er populær i høyre fløy av partiet, og han er kjent for svært konservative syn på områder som abort og våpenkontroll.

STILLER: Republikaneren Fred Thompson stiller som kondidat til den amerikanske presidentvalget i november. Foto:REUTERS/Paul Drinkwater/NBC/SCANPIX
STILLER: Republikaneren Fred Thompson stiller som kondidat til den amerikanske presidentvalget i november. Foto:REUTERS/Paul Drinkwater/NBC/SCANPIX Vis mer

Også Ronald Reagan, republikaneren som ledet landet på 80-tallet, gikk til politikken fra en karriere i Hollywood. Amerikanske medier spekulerer nå på om Thompson kan bli «den nye Reagan». 

Thompson har vært amerikansk president før - på film. I «Last best chance» fra 2005 spiller han presidenten Charles Ross.