Den nye Statoil-sjefen ble spurt før helga

Det forteller konstituert Statoil-sjef Eldar Sætre (58) til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de innvidde har det helt siden før helga vært klart at Helge Lund var på vei ut av sjefsstolen i Statoil. En av dem er Eldar Sætre, som nå går inn som ny toppsjef i Statoil.

- Det skal være en pressekonferanse klokka 11, sier Sætre da Dagbladet ringer en halv time før denne pressekonferansen skal begynne. På Dagbladets spørsmål om når han fikk forespørselen om å bli ny sjef, strekker han seg likevel til å si følgende:

- Jeg fikk vite det helt i slutten av forrige uke.

Mer ville ikke Sætre si, verken om prosessen eller om sin egen, kommende rolle.

SPURT FØR HELGA: - Jeg fikk vite det helt i slutten av forrige uke, sier konstituert Statoil-sjef Eldar Sætre til Dagbladet. Foto: Lise Åserud / Scanpix
SPURT FØR HELGA: - Jeg fikk vite det helt i slutten av forrige uke, sier konstituert Statoil-sjef Eldar Sætre til Dagbladet. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

Først i dag ble det offentlig at Helge Lund skal begynne som ny toppsjef i den britiske gass-produsenten BG Group. Han får gode skussmål fra tidligere Statoil-sjef Harald Norvik, som mener at han er ettertraktet på grunn av sin personlighet og fremragende lederegenskaper.

Sætre, som nå overtar i hvert fall midlertidig som Statoil-sjef, er relativt ukjent i offentligheten. Han er likevel en veteran i ledelsen av Statoil, som visepresident og finansdirektør fram til 2010, og siden da som executive vice president for forretningsområdet Marketing, Processing and Renewable energy.

- Jeg er veldig fornøyd med at Eldar Sætre vil lede selskapet inntil en permanent konsernsjef er på plass, sier Statoils styreleder Svein Rennemo i en pressemelding.

- Sikre og effektive operasjoner er min topp-prioritet, sier Eldar Sætre selv i den samme pressemeldingen.