Den nye stjerna

Lubna våknet politisk da hun var 15 år og så et tv-glimt av Trond Giskes rasismetale fra Utøya. Nå håper hun selv å være en inspirator for unge jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lubna Jaffery Fjell (29) er på vei mot Arbeiderpartiets stjernehimmel. I 2008 hentet Bjarne Håkon Hanssen henne fra Sotra til regjeringskvartalet som politisk rådgiver. I morgen erstatter hun sjefen sin når hun velges inn som nytt medlem i Ap's sentralstyre.

- En klar stigning i programmet, kommenterer Bjarne Håkon Hanssen.

Ulv i fåreklær Latteren er Lubnas varemerke. En statssekretær ble så overrasket over skarpheten hennes i et innlegg på tampen av et møte at han karakteriserte henne som en ulv i fåreklær.

- Jeg må jo si det jeg mener. Men man trenger ikke å være like alvorlig hele tida. Bjarne Håkon har heldigvis også lett for å se det komiske i mange situasjoner. Vi har en nokså høylytt og bråkete politisk ledelse i departementet. Med to trøndere og to bergensere må det vel nesten bli sånn, ler hun.

Pappas mottakelse Men når Lubna begynner fortellingen om hvordan hennes kjærligheten til sosialdemokratiet oppsto, siger alvoret inn over henne.

- Jeg skulle ønske at pappa hadde fått oppleve dette. Han ville nok vært stolt av meg. Mine politiske valg handler mye om pappas møte med det norske samfunnet da han tok sjansen og reiste hit fra Pakistan, forteller Lubna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer