Den nye svenske regjeringens synder: Marihuanarøyking, svarte penger og lunsj som var klær

Dette er Löfven-regjeringens skjeletter i skapet.

ELEFANTEN I ROMMET: Sveriges nye regjering på slottet i dag etter å ha lagt fram regjeringserklæringen.
Foto: Anders Wiklund/ TT / NTB scanpix
ELEFANTEN I ROMMET: Sveriges nye regjering på slottet i dag etter å ha lagt fram regjeringserklæringen. Foto: Anders Wiklund/ TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Socialdemokraternas partileder og Sveriges ferske statsminister Stefan Löfven presenterte i dag landets nye regjering.

I den nye koalisjonen med Miljöpartiet er det hele 22 ministerposter som skal fylles, og med nye ministere følger nye avsløringen.

Expressen omtaler i dag den påtroppende statsminsterens «skandaleskrekk», og skriver at samtlige nye statsråder har gjennomgått lange «avhør» der de blant annet har måttet redegjøre for om de har begått lovbrudd, om de har betalingsanmerkninger, og ulike personlige forhold.

Det samme gjorde Erna Solberg under regjeringskabalen i fjor.

Kommer for en dag Om ikke Löfven har vært nøyaktig nok i sine egne faktasjekker, har i hvert fall de to største svenske avisene - Expressen og Aftonbladet - gjort en god jobb for ham.

De fleste av de nye ministrenes skandaler er imidlertid kjent fra før, men for en ny regjeringssjef er det viktig at det ikke er mer snusk.

Blant snusket å ta av finner vi blant annet innenriksminister Anders Ygeman, som også har ansvaret for politiet. Han ble dømt en gang «for lenge, lenge siden».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer