Den nye touchmetoden

Det nytter ikke å være for touchy, heller! skriver Dagbladets Veslemøy Lode om Aftenpostens-redaktørens rasisme-anklager mot Klassekampens Mimir Kristjansson.

TOUCHY: Å føle seg fram er ikke alltid like enkelt. Aftenpostens debattredaktør Knut Olav Åmås la ikke to fingre imellom da han slaktet Klassekampen-journalist Mimir Kristjanssons pamflett «De Superrike» søndag. Heller ikke Kristjanssons svar ga inntrykk av for lang betenkningstid og overfølsomhet, da han åpenbart plasserte tomlene over et bevisst provoserende sitat fra filmen «Reprise». Men som virkelig kunne lært noe av den nye touchmetoden er Harald Stanghelle, skriver Veslemøy Lode i Dagbladet.
TOUCHY: Å føle seg fram er ikke alltid like enkelt. Aftenpostens debattredaktør Knut Olav Åmås la ikke to fingre imellom da han slaktet Klassekampen-journalist Mimir Kristjanssons pamflett «De Superrike» søndag. Heller ikke Kristjanssons svar ga inntrykk av for lang betenkningstid og overfølsomhet, da han åpenbart plasserte tomlene over et bevisst provoserende sitat fra filmen «Reprise». Men som virkelig kunne lært noe av den nye touchmetoden er Harald Stanghelle, skriver Veslemøy Lode i Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR, MIDT UNDER et intervju skjedde det igjen. Jeg kom plutselig for nære. Borte var samtalepartneren og mitt kritiske spørsmål ble hengende i luften. Det har skjedd flere ganger med min HTC Desire s. Den bare legger på. Da er det ikke fritt for at jeg lengter meg tilbake til den forrige mobilen. Men det er andre tider nå. Rettstenografen McGurrings gamle touchmetode over tastaturet er i ferd med å bli forhistorisk.

LETT SOM EN PLETT veiver jeg pekefingeren galant over skjermen. Så vidt det er toucher jeg meg gjennom jobbmailen, facebookinnboksen, twitterkontoen, bildene mine og livet mitt i den synkroniserte kalenderen. Jeg kan svare kjapt og greit på sms, mail og chats når som helst, og det med bare pekefingeren!

MEN Å FØLE SEG FRAM er ikke alltid like enkelt. Aftenpostens debattredaktør Knut Olav Åmås la ikke to fingre imellom da han slaktet Klassekampen-journalist Mimir Kristjanssons pamflett «De Superrike» søndag. Det gikk kort og kontant for seg, på få spaltemillimeter til Åmås å være. Forklaringen kan være såre enkel: En pekerfinger i hastig tempo over en touchscreen før lørdagskvelden endelig kunne begynne. Vær du sikker! Heller ikke Kristjanssons svar ga inntrykk av for lang betenkningstid og overfølsomhet, da han åpenbart plasserte tomlene over et bevisst provoserende sitat fra filmen «Reprise». Deretter berørte han skjermen, og vips var sitatet kunngjort for egen regning på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer