Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den olympiske ild

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrasjonene mot Kinas undertrykking av folk og menneskeretter i Tibet fortsetter med uforminsket styrke. I forbindelse med tenningen av den olympiske ild i Hellas i går, slo gresk politi hardt ned på ulovlige demonstrasjoner, men ikke mer effektivt enn at mediene, og dermed omverden fikk det med seg. I Nepal ble også folk som støttet det tibetanske folk brutalt slått og jaget av politiet, uten at det hindret dem i å uttale seg til internasjonale medier. Mulighetene for en internasjonal boikott av OL i Kina synes små siden Kina er så mektig og mange land er så avhengig av landet økonomisk. Det kan også diskuteres hvorvidt boikott av OL er et egnet middel til å oppnå målet, som er demokrati og frihet.

Derimot kan demokratiforkjempere følge den olympiske ilds ferd fra Hellas til olympiastadion i Beijing og hele tida minne om baksiden ved årets olympiske medaljer. Utenriksminister Jonas Gahr Støre mener lekene gir anledning til å sette et flomlys på det kinesiske samfunnet. Vi tar for gitt at han vil bruke anledningen og slik legge press på kinesiske myndigheter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media