Den omkomne mannen i 20-åra var på sykkeltur med studentgruppe

Bilisten stakk fra stedet og er nå siktet for bildrap.

KJØRTE PÅ SYKLIST:  En person er bekreftet omkommet etter at en bil kjørte på flere syklister på Gardermoveien like ved Oslo lufthavn lørdag ettermiddag. Foto: Remi Boe Presttun / NTB scanpix
KJØRTE PÅ SYKLIST: En person er bekreftet omkommet etter at en bil kjørte på flere syklister på Gardermoveien like ved Oslo lufthavn lørdag ettermiddag. Foto: Remi Boe Presttun / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En syklist i starten av 20-åra omkom da han ble påkjørt av en bil på fylkesvei 176 ved Gardermoen i ettermiddag.

Bilisten er nå siktet for uaktsomt drap og uaktsom kjøring.

- Den omkomne er en mann i starten av 20-åra fra Oslo-området. Han er tilknyttet en studentgruppe for idrett på Østlandet, sier lensmann Bjørn Hoff ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor til Dagbladet.

De to klubbene som var involvert i ulykken, OSI og IF Frøy, skriver i en felles uttalelse at de gjør alt de kan for å ta vare på medlemmene og de direkte involverte.

«Dette er en tragisk ulykke som berører oss alle. Våre tanker er nå hos den nærmeste familie og de øvrige pårørende. Vi vil gjøre vårt beste for å ta vare på de som trenger vår hjelp», heter det i uttalelsen.

Mistanke om promillekjøring Politiet har ennå ikke fått klarhet i hendelsesforløpet, men mannen i 20-åra var ute og syklet med fire andre syklister, da påkjørselen skjedde.

- Det vi kan si nå, konkret, er at minst en av dem ble truffet av bilen. Men vi kan ikke si noe om hvordan det skjedde ennå, sier Hoff.

Sjåføren er en mann i starten av 40-åra fra Nannestad. Han regnes ikke som en kjenning av politiet, og har ifølge lensmannen ikke en historikk med lignende saker.

- Han hadde en blåseprøve som ga utslag, som tilsa at han kunne vært beruset. Så sjåføren ble tatt med til videre blodprøve, for mistanke om promillekjøring, sier lensmann Hoff til Dagbladet.

- Ikke avhør i kveld - Jeg har snakket med min klient og jeg er i løpende dialog med politiet, sier advokat Andreas Ihlebæk, som forsvarer siktede.

Han ønsker ikke å kommentere hvordan sjåføren stiller seg til siktelsen eller tilstanden hans.

- Det er ikke aktuelt med avhør i kveld, sier forsvareren.

Politiet vil foreløpig ikke foreta avhør av de fire andre syklistene. De ivaretas nå av kriseteam.

Vitner fulgte etter Bilføreren kjørte videre fra stedet etter påkjørselen, men ble pågrepet ikke langt unna etter kort tid.

- Bilføreren hadde stanset av seg selv. Vitner hadde sett ham og fulgt etter og kontaktet politiet, opplyste operasjonsleder Thorleif Skovereng i Romerike politidistrikt til Dagbladet tidligere i kveld.

- De korte samtalene politiet har hatt med mannen styrker vår mistanke om at vi har rett person. Han har sagt at han kjørte bilen, opplyste operasjonslederen.