Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Den pågrepne Paris-skytteren ble dømt i 1998 for å ha kjøpt våpen til disse to

Frankrikes «Natural Born Killers».

NATURAL BORN KILLERS: Abdelhakim Dekhar, som er pågrepet for de nylige skyteepisodene i Paris, ble i 1998 dømt for å ha medvirket til Florence Reys (t.v) og Audrey Maupins fire drap i 1994. Han skal blant annet ha skaffet Rey og Maupin våpen. Foto: NTB Scanpix / Fransk politi
NATURAL BORN KILLERS: Abdelhakim Dekhar, som er pågrepet for de nylige skyteepisodene i Paris, ble i 1998 dømt for å ha medvirket til Florence Reys (t.v) og Audrey Maupins fire drap i 1994. Han skal blant annet ha skaffet Rey og Maupin våpen. Foto: NTB Scanpix / Fransk politi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en intens politijakt som involverte flere hundre politimenn i Paris, ble Abdelhakim Dekhari går kveld pågrepet for de mange skyteepisodene i Frankrikes hovedstad.

På mandag ble en 27 år gammel fotograf i avisa Libération skutt.

Dhekar skal også ha skutt utenfor hovedkvarterene til banken Société Générale, og tok en sjåfør som gissel. Han er også mistenkt for å ha truet ansatte ved TV-kanalen BFM-TV på fredag.

Fransk politi offentliggjorde i går kveld navnet på den pågrepne mannen, og da kom det også fram detaljer om våpenmannens fortid.

Våpenmann for politimordere I 1994 drepte Florence Rey (19) og hennes 22 år gamle kjæreste, Audry Maupin, fire personer i en forstad til Paris.

I 1998 ble Dekhari, som nå er pågrepet for skyteepisodene i Paris, dømt til fire år i fengsel for å ha medvirket til drapene.

Dekhari skal blant annet ha skaffet våpen til Rey og Maupin. Ifølge vitner i rettssaken, skal han også ha fungert som en mentor for det unge paret, som ifølge BBC var koblet til anarkistiske grupper i Paris.

Under flukten skjøt Rey og Maupin to politimenn og en taxisjåfør og tok en passasjer som gissel.

Så kapret de en ny bil og skjøt en politimann på motorsykkel. Alt var over på 25 minutter. Maupin ble drept under skuddvekslingen.

«Natural Born Killers» I 1996 skrev Dagbladet i en lørdagsdokumentar om drap som kunne knyttes opp mot den kontroversielle filmen «Natural Born Killers».

Blant drapene som var nevnt, var Rey og Maupins skyting utenfor Paris.

Skyteepisoden skjedde bare 13 dager etter filmen hadde kinopremiere i Frankrike.

POLITIJAKT: I over to døgs førte politiet en intens jakt etter den etterlyste skytteren og frigjorde blant annet dette overvåkningsbildet. Onsdag kveld ble han funnet i en bil. Foto: NTB Scanpix / Fransk politi
POLITIJAKT: I over to døgs førte politiet en intens jakt etter den etterlyste skytteren og frigjorde blant annet dette overvåkningsbildet. Onsdag kveld ble han funnet i en bil. Foto: NTB Scanpix / Fransk politi Vis mer

Den sterkeste koblingen til Oliver Stones film var at politifolk helt uten grunn ble valgt som ofre. I parets leilighet fant man dessuten reklamemateriell for «Natural Born Killers».

19 år gamle Florence Ray forklarte drapene med at det var skjebnen. Akkurat det sa også hovedrollen «Mickey» (Woody Harrelson) i filmen, skrev Dagbladet i 1996 under tittelen «Et titalls mord er koblet til Natural Born Killers».

Abdelhakim Dekhari benektet at han var involvert i drapene, og hevdet at han ble rekruttert av etteretningstjenesten i Algerie for å infiltrere det politiske ytre-venstre i Frankrike.

Han ble løslatt kort tid etter dommen, ettersom han hadde sittet lenge i varetekt.
Offiser Ifølge BBC skal den nå pågrepne Abdelhakim Dekhari har vært offiser i den algeriske hæren.

Franske myndigheter mistenker at han har tilbrakt tida etter dommen i 1998 i utlandet.

Etter de nylige skyteepisodene i Paris, har politiet sikret seg DNA fra den pågrepne mannen og vil sammenligne dette med spor fra åstedet.

Politikilder sier ifølge Libération at mannen var i en «semibevisst» tilstand da han ble pågrepet, kraftig bedøvd av medikamenter i det som kan se ut til å ha vært et selvmordsforsøk. Det har foreløpig ikke vært mulig å avhøre mannen.

FOTOGRAF SKUTT: En fotograf i avisa Libération ble mandag skutt. Dette bildet viser den pågrepne mannen som blant annet var bevæpnet med en pumpehagle. Foto: Ntb scanpix / Fransk politi
FOTOGRAF SKUTT: En fotograf i avisa Libération ble mandag skutt. Dette bildet viser den pågrepne mannen som blant annet var bevæpnet med en pumpehagle. Foto: Ntb scanpix / Fransk politi Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media