Den pakistanske hæren beveger seg dypere inn i Taliban-kontrollerte Sør-Waziristan

- Det er vår strategi, sier Taliban som planlegger lynangrep mot hæren.

SKAL KJEMPE MOT TALIBAN: Pakistanske tropper forbereder seg på offensiven i Sør-Waziristan. Nærmere 30 000 soldater er involvert i aksjonen som skal kjempe mot en av Talibans sterkeste befestede styrker i Pakistan. (AP Photo/Ijaz Muhammad)
SKAL KJEMPE MOT TALIBAN: Pakistanske tropper forbereder seg på offensiven i Sør-Waziristan. Nærmere 30 000 soldater er involvert i aksjonen som skal kjempe mot en av Talibans sterkeste befestede styrker i Pakistan. (AP Photo/Ijaz Muhammad) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Den pakistanske hærens offensiv mot Talibans hovedstyrke i Sør-Waziristan er godt underveis, og Pakistans styrke på nær 30 000 soldater møter hard motstand fra Talibans mest hardbarkete styrke på minst 10 000 mann.  

Harde kamper ble søndag kjempet i Sør-Waziristan ved grensen til Afghanistan, der begge parter tidlig hevdet tidligere seiere mot hverandre. Den pakistanske hæren kunne fortelle at 60 opprørere og seks soldater var drept siden offensiven begynte lørdag morgen. Hæren opplyser at de forventer kampene til å vare i minst to måneder.

Taliban på sin side hevdet at de hadde påført hæren store tap. Ingen av påstandene kunne bekreftes grunnet hærens isolasjon av området som grenser til åstedet for kampene.  

Stadig dypereSøndag var offensivens andre dag og hæren beveger seg stadig dypere inn i Talibans territorium. Ifølge New York Times? kilder har F16-jagerfly bombet flere av de opprørernes stillinger, samtidig som tropper støttet av militære helikopter har beveget seg stadig høyere i fjellandskapene i Sør-Waziristan.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer