Den palestinske jenta som konfronterte Angela Merkel får lov til å bli i landet

Begynte å gråte på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV-kameraene fanget opp synet av den gråtende asylsøkeren under en tv-sendt debatt da Tysklands forbundskansler ble konfrontert om flyktingsspørsmålet i landet.

- Jeg har mål som alle andre. Jeg ønsker å studere som alle andre gjør. Det er veldig trist å se andre nyte livet, mens jeg ikke kan gjøre det, sa jenta til Merkel. Jenta heter Reem, er fjorten år, og snakker flytende tysk.

- Politikk er veldig vanskelig. Jeg har deg rett foran meg nå, og du er en veldig sympatisk person. Men samtidig er det tusener på tusener i flyktningleirene i Libanon. Vi klarer ikke ta imot alle sammen, svarte Merkel og antydet på mange måter at Reem og familien

Får lov til å bli i landet Hun og familien riskerte å bli sendt ut av Tyskland. Hun får nå lov til å bli i landet, opplyser myndighetene til The Guardian.

- Jeg kjenner ikke til jenas personlige situasjon, men hun snakker flytende tysk og har tydeligvis bodd her lenge, sier integreringsminister Aydan Ozogu ifølge Spiegel weekly.

- Det er nettopp derfor vi har forandret loven, slik at integrert ungdom kan få lov til å bli.

450 000 har søkt asyl Reem fortalte forbundskansleren at hun ankom byen Roscock i Nord-Tyskland, fra en flyktningleir i Libanon, for fire år siden. Ordføreren i Rostock fortalte Tagesspiegel at de ikke hadde noen intensjoner om å sende Reem og familien tilbake.

Kritikere mener at hendelsen viste Merkels ufølsomhet, mens andre mente hyllet henne for å ikke lyve til jenta.

Møtet mellom Merkel og skoleelevene kommer på et flyktningepolitisk betent tidspunkt for Tyskland.

Ifølge The Guardian har 450 000 flyktninger søkt asyl i landet i løpet av året, noe som er en dobling av tallene fra 2014.