Den palestinske jenta som konfronterte Angela Merkel får lov til å bli i landet

Begynte å gråte på TV.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): TV-kameraene fanget opp synet av den gråtende asylsøkeren under en tv-sendt debatt da Tysklands forbundskansler ble konfrontert om flyktingsspørsmålet i landet.

- Jeg har mål som alle andre. Jeg ønsker å studere som alle andre gjør. Det er veldig trist å se andre nyte livet, mens jeg ikke kan gjøre det, sa jenta til Merkel. Jenta heter Reem, er fjorten år, og snakker flytende tysk.

- Politikk er veldig vanskelig. Jeg har deg rett foran meg nå, og du er en veldig sympatisk person. Men samtidig er det tusener på tusener i flyktningleirene i Libanon. Vi klarer ikke ta imot alle sammen, svarte Merkel og antydet på mange måter at Reem og familien

Får lov til å bli i landet Hun og familien riskerte å bli sendt ut av Tyskland. Hun får nå lov til å bli i landet, opplyser myndighetene til The Guardian.

- Jeg kjenner ikke til jenas personlige situasjon, men hun snakker flytende tysk og har tydeligvis bodd her lenge, sier integreringsminister Aydan Ozogu ifølge Spiegel weekly.

- Det er nettopp derfor vi har forandret loven, slik at integrert ungdom kan få lov til å bli.

450 000 har søkt asyl Reem fortalte forbundskansleren at hun ankom byen Roscock i Nord-Tyskland, fra en flyktningleir i Libanon, for fire år siden. Ordføreren i Rostock fortalte Tagesspiegel at de ikke hadde noen intensjoner om å sende Reem og familien tilbake.

Kritikere mener at hendelsen viste Merkels ufølsomhet, mens andre mente hyllet henne for å ikke lyve til jenta.

Møtet mellom Merkel og skoleelevene kommer på et flyktningepolitisk betent tidspunkt for Tyskland.

Ifølge The Guardian har 450 000 flyktninger søkt asyl i landet i løpet av året, noe som er en dobling av tallene fra 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer