Den pensjonerte generalen blir kalt «Mad Dog». Nå kan han bli USAs neste forsvarsminister

Donald Trump skrøt av James «Mad Dog» Mattis etter å ha møtt ham lørdag. Nå tror amerikanske medier at han blir forsvarsminister.

JAMES «MAD DOG» MATTIS: Den pensjonerte generalen James Mattis, som kalles «Mad Dog» (t.h.) er ifølge amerikanske medier Donald Trumps favoritt til stillingen som forsvarsminister. Her etter et møte Mattis og Trump hadde i går. Foto: AFP / NTB Scanpix
JAMES «MAD DOG» MATTIS: Den pensjonerte generalen James Mattis, som kalles «Mad Dog» (t.h.) er ifølge amerikanske medier Donald Trumps favoritt til stillingen som forsvarsminister. Her etter et møte Mattis og Trump hadde i går. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs påtroppende president Donald Trump har ikke kastet bort tida etter forrige ukes valgseier.

Allerede har han valgt ut USAs neste justisminister, CIA-sjef og nasjonale sikkerhetsrådgiver. Nå venter USA - og verden - på flere svar om hvordan Trumps politikk blir, ved å se nærmere på hvem han utnevner til ministre.

Neste stilling Trump annonserer besatt kan være stillingen som USAs forsvarsminister - og dermed nest øverste sjef for verdens største militærmakt.

«Mad Dog»

Til den stillingen skal den pensjonerte generalen James Mattis være favoritt, ifølge Politico.

Og Trump har heller ikke lagt skjul på at Mattis, som går under kallenavnet «Mad Dog», er blant kandidatene han nå vurderer. Det skrev Trump selv på Twitter i dag, etter å ha møtt Mattis i går.

«General James 'Mad Dog' Mattis, som er en av kandidatene til posten som forsvarsminister, var veldig imponerende i går. En sann generalenes general!», twitret Trump.

Mattis beskrives av Politico som en frittalende mann som da han var general, ofte stanget hoder med Obama-regjeringens Midtøsten-politikk - særlig over spørsmålet om Iran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer