Frykter terror etter corona-pandemien:

- Den perfekte storm

Amerikanske myndigheter er svært bekymret for terrorhendelser i løpet av sommeren, etter hvert som samfunnet blir stadig mer frigjort fra coronarestriksjonene.

ØKER: Antalle masseskytinger øker drastisk i USA. Her fra Austin i Texas hvor 14 personer ble skutt 12. juni i år. Ifølge The New York Times mistet én person livet i angrepet. Den aktuelle helga var det hele ni masseskytinger fordelt å seks delstater i USA. Foto: Nuri Vallbona / Reuters / NTB
ØKER: Antalle masseskytinger øker drastisk i USA. Her fra Austin i Texas hvor 14 personer ble skutt 12. juni i år. Ifølge The New York Times mistet én person livet i angrepet. Den aktuelle helga var det hele ni masseskytinger fordelt å seks delstater i USA. Foto: Nuri Vallbona / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det skriver ABC News, som har fått tak i en melding fra Homeland Security, USAs sikkerhetsdepartement. Meldingen er sendt ut til relevante instanser, og advarer om muligheten for at «voldelige ekstremister kan utnytte lettelser i covid-19-restriksjonene» til å gjennomføre angrep.

Også i mai ble det sendt ut en liknende melding, skriver nyhetsbyrået AP.

Angrep planlagt

Ifølge notatet advarer amerikanske myndigheter om at ekstremistene etter hvert som tiltakene letter, får økt tilgang til større ansamlinger av mennesker, og at angrep uten forvarsel kan oppstå i løpet av sommermånedene, skriver kanalen.

«I løpet av de siste ukene har voldelige ekstremister innenlands, motivert av forskjellige voldelige ideologier, fortsatt å ta til orde for vold og fortsatt å planlegge angrep», ifølge meldingen.

Blant annet har voldelige hvite grupperinger delt lenker med nedlastbart materiale der det diskuteres å angripe større folkemengder, kritisk infrastruktur, og uniformert personell, som politibetjenter eller tjenestemenn, heter det i Homeland Securitys advarsel, ifølge kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer