BOMMERT: Australias statsminister Scott Morrison poserer sammen med sin familie, men en detalj i bildet fikk folk til å reagere. Foto: NTB Scanpix
BOMMERT: Australias statsminister Scott Morrison poserer sammen med sin familie, men en detalj i bildet fikk folk til å reagere. Foto: NTB ScanpixVis mer

Den pinlige detaljen i statsministerens bilde får folk til å reagere. Ser du den?

Selv kommer statsministeren med et humoristisk svar på tabben.

Etter alle solemerker så Australias statsminister Scott Morrison for seg at det bare skulle tas en nytt bilde til bruk på hans offisielle hjemmeside.

Lite visste han om at bildet, og etterspillet, skulle få oppmerksomhet over hele verden.

Årsaken er bildet øverst i artikkelen der den smilende toppolitikeren sitter på gresset i en park sammen med sin kone og to døtre.

Men da fotografiet ble lastet opp på statsministerens hjemmeside, var det mange som reagerte. Ser man nærmere etter er det heller ikke vanskelig å se hvorfor:

De hvite skoene Morrison har på føttene er nemlig redigert på plass i ettertid, og det ser ut til at statsministeren har fått en venstresko på sin høyrefot.

REDIGERT: Til høyre ser vi statsministerens originale fottøy, mens bildet til venstre er det som ble publisert. Foto: NTB Scanpix
REDIGERT: Til høyre ser vi statsministerens originale fottøy, mens bildet til venstre er det som ble publisert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En ting er at bilderedigeringa bærer preg av å i beste fall være venstrehåndsarbeid, men enda mer klønete er det at statsministeren ikke later til å være informert om byttet av fottøy.

I en uttalelse fra statsministerens kontor til News.com heter det:

- De hvite skoene ble photoshoppet av departementet til statsministeren uten at hans stab visste om det eller hadde godkjent det.

Heldigvis har Morrison selv tatt det hele med en stor dose humor, og la i dag selv ut en melding på sin personlige Twitter-konto.

Her skriver han en aldri så liten hilsen til sitt eget departement.

- Jeg ba ikke om å få skoene pusset, men dersom dere skal bruke Photoshop ser jeg helst at dere fokuserer på håret (eller mangelen på dette) i stedet for føttene. Her er de i all sin prakt, de skoene jeg foretrekker å gå i når jeg først slipper å gå i dress.

Det redigerte bildet har nå blitt fjernet fra hjemmesiden, og Morrison er tilbake i de opprinnelige tennisskoene han faktisk hadde på seg da bildet ble tatt.