Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Den politiske debatten skal ikke knebles

De parlamentariske lederne møttes til krisemøte på Stortinget i dag.

KRISEMØTE: Statsminister Jens Stoltenberg og de parlamentariske lederne møttes i dag til et krisemøte på Stortinget. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KRISEMØTE: Statsminister Jens Stoltenberg og de parlamentariske lederne møttes i dag til et krisemøte på Stortinget. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsminister Jens Stoltenberg og flere statsråder møttes i dag på stortingspresident Dag Terje Andersens kontor sammen andre parlamentariske ledere.

Der ble de parlamentariske lederne for å orientere om situasjonen og det videre arbeidet etter terrortragedien. Der ble det besluttet at stortinget skal samles ekstraordinært til en minnemarkering, sanssynligvis om en ukes tid, og at partilederne skal bli enige om hvordan valgkampen til Kommunevalget 2011 i september skal gjennomføres.

- Dette må ikke få kneble debatten, men stimulere til politisk debatt fremover. Alle er enige om det, og det understreket best av de overlevende ungdommene på Utøya, sa statsministeren.

- Vi må bestemme formen for den politiske debatten. Det blir valgkamp, og vi skal ha debatter, men vi må bestemme formen på den, sa han videre.

Skal bli enige om spilleregler Høyre-leder Erna Solberg sier at de skal bli enige om spillereglene for når, og hva debatten skal handle om.

- Vi diskuterer for hvilke former vi skal bruke i valgkampen, og når de store debattene skal begynne. Vi må bli enige om spillereglene. Det er en veldig tøff situasjon for alle i landet, også for de politiske lederne, sa Solberg.

- Det vi er enige om er at vi finner tidspunkt på når vi skal starte valgkamp etter at sørgeperioden er over, sa hun.

- Vi kommer til å diskutere politikk, vi kommer til å diskutere og drive valgkamp. Men dette kommer til å være med oss, selvfølgelig.

Mer lavmælt Senterpariets leder, Liv Signe Navarsete, tror det blir en mer lavmælt valgkamp.

- Jeg trur det blir en mer lavmælt valgkamp, og jeg håper og tror det blir en mer lokal valgkamp. Jeg tror ikke det vil svekke demokratiet, jeg tror det vil styrke det. Det blir nok roligere, og mer lokalt, sa hun til TV 2.

- Det er en veldig vanskelig tid, og det er mange som nå kommer tilbake til lokalsamfunn som har mistet flere av sine unge, sa hun.

- Vi må ta vare på hverandre. Det er mange som har det forferdelig tungt, og vi må stille opp for hverandre.