Den pratsomme terroristen

Han skrøt av angrepsplanene og foreslo ekteskap med kristne jenter for å skaffe papirer. Italiensk politi lyttet på Ahmed i tre måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste terrorister holder tett. Men det gjelder tilsynelatende ikke mannen som skryter av at han var hjernen bak bombeaksjonene i Madrid 11. mars, da 190 mennesker ble drept.

Da spansk politi fant mobilnummeret til Rabei Osman Sayed Ahmed på en av de mistenkte for Madrid-bombene, startet deres italienske kolleger tre måneders intens avlytting av mannen som kaller seg 'egypteren Muhammed'. Han ble arrestert i juni, og overvåkingen tegner bildet av en følelseskald morder.

Spansk politi tror ifølge New York Times at Ahmed spilte en nøkkelrolle i planleggingen av Madrid-terroren. Italiensk politi opplyser at han planla et nytt angrep da han ble arrestert 7. juni. Målet for terrorplanen er ikke gjort kjent.

Bereist terrorist

Utskriftene den italienske avisa Corriere della Sera har sett deler av, viser en mulig terrorleder som fritt reiste Europa på kryss og tvers.

Tyskland: I 1999 og 2000 befant han seg i tysk asylsøkerleir, der Ahmed hevdet at han var statsløs palestiner og brukte flere arabiske dialekter.Spania: I 2001 og 2002 knyttet han kontakt med ytterliggående muslimer i Madrid. Flere av kontaktene var innblandet i terrorhandlingene 11. mars i år.Paris 2003: Jobbet papirløst som bygningsarbeider og maler.

Milano 2004: Bodde i et rikt nabolag, brukte tilsynelatende dagene på å se arabisk TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer