Fem døde i bilulykke på Rjukan

- Den rareste, gærneste, mest oppfinnsomme og snilleste mannen i verden

Bareieren Henning «Dose» Bentsen omkom i ulykken på Rjukan.

PERSONLIGHET: Henning «Dose» Bentsen var kjent som Kragerøs festgeneral, og var godt kjent i skjærgårdsbyen sør i Telemark. Foto: Privat
PERSONLIGHET: Henning «Dose» Bentsen var kjent som Kragerøs festgeneral, og var godt kjent i skjærgårdsbyen sør i Telemark. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRAGERØ / OSLO (Dagbladet): Politiet gikk i ettermiddag ut med navnene på de fem personene som døde i bilulykken på Rjukan søndag.

Wenche Kise, (f. 1968), Henning Aabøe Bentsen, (f. 1962), Berit Bjørnsen, (f. 1955), Anne Kristin Isaksen, (f. 1959) og Jan Bjørndal, (f. 1955). Kise er fra Skien, mens de fire sistnevnte er fra Kragerø.

Elsa Maria Manojlovic Eikenes fra Kragerø hadde Henning «Dose» Bentsen, som han var kjent som i Kragerø, som bonusfar i mange år. Bareieren var en kjent skikkelse i Kragerø og omkom i går i den tragiske bilulykken.

- Et svart hull i Kragerø

- I går skjedde det som ikke skulle skje. Det vil for alltid være et svart hull i Kragerø som ingenting kan fylle. Vi mistet 5 stykker brått og brutalt … 2 av de betydde noe helt spesielt for meg. Bonuspappaen min, den rareste, gærneste, mest oppfinnsomme og snilleste mannen i verden. Det gikk rett og slett ikke an å ikke bli glad i deg. Alle du noen gang har krysset vei med husker deg for du var enestående Henning, skriver hun på Facebook.

POPULÆRT: Bentsen drev det populære utestedet Stopp en halv i Kragerø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
POPULÆRT: Bentsen drev det populære utestedet Stopp en halv i Kragerø. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dagbladet har fått tillatelse til å gjengi statusen hennes fra Facebook.

«Alle» i Kragerø kjente «Dose», som drev den populære puben Stopp en halv i mange år. Han var også eieren av den amerikanske veteranbilen, Cadillac Coupe deVille fra 1959, som havnet i fjellveggen. Han var kjent som en lokal kulturpersonlighet, og fikk i 2011 kommunens kulturpris.

ROSE: Et par roser var lagt ned på et bord utenfor utestedet mandag formiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ROSE: Et par roser var lagt ned på et bord utenfor utestedet mandag formiddag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Da han i 2015 fikk spørsmål fra lokalavisa Kragerø Blad Vestmar om Kragerø burde bli en del av storkommunen Grenland, svarte han: «Nei, fytti hælvete», og ble et internettfenomen, skriver Varden.

Dagbladet var mandag til stede på puben Bentsen dreiv i Kragerø. Folk har samlet seg der for å minnes de omkomne.

I gatene kan man høre lokalbefolkningen snakke om ulykka. Flere klemmer, noen gråter. «Men vi må ikke glemme de andre», understreker to forbipasserende overfor Dagbladet. Bentsen beskrives som en mann med engasjement for Kragerø, og som sto bak forskjellige arrangementer i lokalsamfunnet.

- Hjertet mitt er knust

Manojlovic Eikenes skriver videre at hjertet hennes er knust.

- Herregud så mye gøy vi har hatt. Nå har du kjørt fra oss i Cadillacen for siste gang og du tok også med deg den blideste dama i Kragerø, hun har også alltid stilt opp for meg … vi har grått, vi har ledd og Gud vet hvor mange timer vi har skravlet både på stoppen og hjemme på kjøkkenbordet.

- Hjertet mitt er knust, mamma sitt også. Det er uvirkelig å vite at jeg aldri skal høre latteren deres igjen, at jeg ikke skal få en klem å lukte etterbarberingsvann i mange timer etterpå, at ikke jeg kommer opp trappa på Stoppen og ser dere igjen, hjertet mitt er også knust for barn, barnebarn, foreldre, søsken og alle venner som var så utrolig glad i dere alle fem. Byen vår vil aldri bli den samme igjen. Dere kommer alltid til å være i våre hjerter og jeg er så utrolig glad i dere. Hvil i fred, skriver hun.

I sjokk

Søndag ettermiddag fikk ordfører i Kragerø, Jone Blikra (Ap), sjokkbeskjeden. Fire personer fra den lille byen hadde omkommet i en trafikkulykke. Beskjeden ble viderebrakt av lokalavisa.

- Det blir et sjokk når en redaktør ringer og sier at noe har skjedd. På det tidspunktet visste vi veldig lite, sa Blikra til Dagbladet tidligere i dag.

I SORG: Ordfører Jone Blikra i Kragerø forteller at byen er i sorg etter å ha mistet fire innbyggere. Foran rådhuset er flagget på halv stang. Foto: Jone Blikra / Dagbladet
I SORG: Ordfører Jone Blikra i Kragerø forteller at byen er i sorg etter å ha mistet fire innbyggere. Foran rådhuset er flagget på halv stang. Foto: Jone Blikra / Dagbladet Vis mer

Straks ble det opprettet et kriseteam og pårørendekontakt. Inne på det lokale sykehuset kunne alle venner og pårørende møte opp.

- Den siste beskjeden vi fikk, var at mange av familiemedlemmene hadde vært innom sykehuset, også mange arbeidskolleger, sier han.

Like før Dagbladet ankom rådhuset i Kragerø, ble det lagt ut en kondolanseprotokoll. Utenfor er flagget firet til halv stang og alle politiske møter er avlyst.

- Hvordan har stemningen vært i dag?

- På denne tida kommer folk til byen, ut på kafeen setter seg. Nå er det stille. Det er sånn … merkelig stillhet, sa Blikra til Dagbladet tidligere i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer