Den rettsmedisinske kommisjon godkjenner ikke den andre sakkyndigrapporten

Mener Aspaas og Tørrissen ikke har tatt nok hensyn til at Breivik kan han tilpasset forklaringen sin.

IKKE GODKJENT:  Rapporten fra Angar Aspaas og Terje Tørrissen som fant Breivik tilregnelig og ikke psykotisk, godkjennes ikke av Den rettsmedisinske kommisjon. Foto: Bjørn Langsem
IKKE GODKJENT: Rapporten fra Angar Aspaas og Terje Tørrissen som fant Breivik tilregnelig og ikke psykotisk, godkjennes ikke av Den rettsmedisinske kommisjon. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den rettsmedisinske kommisjon godkjenner ikke den andre sakkyndigrapporten om Anders Behring Breiviks psykiske tilstand. De ber de sakkyndige bak rapporten, psykiaterne Agnar Aspaas og Terje Tørrissen om å utferdige en tilleggserklæring.

Kommisjonen har funnet mangler ved rapporten som er skrevet av Aspaas og Tørrissen og vil derfor ha mer informasjon.

De sakkyndige har konkludert med at Breiviks virkelighetsoppfatning ikke er realitetsbristende,  men har rot i virkeligheten - de fant ham i motsetning til de to første sakkyndige tilregnelig og uten psykoser.

- De sakkyndige har etter kommisjonens mening ikke tatt nok hensyn til en mulig falsk negativ konklusjon, som at muligheten for at han kan ha tilpasset sine utsagt til undersøkelsessituasjonen, skriver kommisjonen i en erklæring som ble lest opp av tingrettsdommer Arne Lyng i retten i dag.

«Den rettsmedisinske kommisjon har problemer med å se at de generelle kriteriene for en personlighetsforstyrrelse etter ICD-standarden er oppfylt ut fra de premissene de sakkyndige har lagt til grunn,» skriver de i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer