Den røde plass blir skøytebane

Verden er definitivt ikke som den engang var. Ledelsen i Kreml har besluttet å legge en skøytebane på Den røde plass i Moskva, melder nyhetsbyrået Interfax.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Moskvas innbyggere vil dermed kunne svinge seg rundt i muntre piruetter utenfor Lenin-mausoleet, på plassen som tidligere var forbeholdt tunge militære kjøretøy og stridshoder med og uten uniformslue.

Isen blir rett nok ikke permanent, men skal legges i forbindelse med den tradisjonsrike nyttårsfeiringen der moskovittene i alle år har møtt opp på plassen for å høre klokkene i Kreml ringe det nye året inn.

President Vladimir Putins nyttårstale skal overføres på storskjermer på plassen, der det også skal reises et 30 meter høyt juletre og holdes popkonsert.

Lenin skulle bare ha visst.

(NTB)

DEN GANG DA: Om Lenin vrir seg i graven på grunn av skøyteplanene kan undersøkes av den som vil. Han ligger til utstilling like ved. Dette bildet fra 1967 er kanskje mer i  hans stil. 
Foto: SCANPIX
DEN GANG DA: Om Lenin vrir seg i graven på grunn av skøyteplanene kan undersøkes av den som vil. Han ligger til utstilling like ved. Dette bildet fra 1967 er kanskje mer i hans stil. Foto: SCANPIX Vis mer
DEN GANG DA: Om Lenin vrir seg i graven på grunn av skøyteplanene kan undersøkes av den som vil. Han ligger til utstilling like ved. Dette bildet fra 1967 er kanskje mer i hans stil. Foto: SCANPIX