Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Den rødgrønne regjeringen har sviktet alle landets studenter

Studentdemonstrasjon foran Stortinget i dag.

SINT Leder i Sosialistisk Ungdom, Mali Steiro Tronsmoen, er blant talerne når studenter demonstrerer foran Stortinget klokka 13.00 i dag. Studentorganisasjonene er kritiske til at regjeringen ikke har gått inn for å øke studiestøtten fra ti til elleve måneder i Soria Moria II-plattformen.FOTO: SCANPIX
SINT Leder i Sosialistisk Ungdom, Mali Steiro Tronsmoen, er blant talerne når studenter demonstrerer foran Stortinget klokka 13.00 i dag. Studentorganisasjonene er kritiske til at regjeringen ikke har gått inn for å øke studiestøtten fra ti til elleve måneder i Soria Moria II-plattformen.FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no):- Det er skandaløst at SVs regjeringspartnere i valgkampen gang på gang har hevdet at deres uklare programformuleringer innebærer at de vil utvide studiestøtten med en ekstra måned, men likevel nekter å innfri ved å ta punktet inn i Soria Moria II, sier SU-leder Mali Steiro Tronsmoen.

Demonstrasjon
Hun snakker foran Stortinget i dag, sammen med demonstranter fra flere studentorganisasjoner.

- Den rødgrønne regjeringen har sviktet alle landets studenter, og vi har ikke tenkt til å la det forbigås i stillhet. Vi gir ikke opp denne kampen, sier leder i Norsk Studentunion, Anne Karine Nymoen, og Ina Tandberg, leder av Studentenes Landsforbund i en pressemelding.

Personlig garantist
Under valgkampen sa kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell at en rødgrønn regjering ville gjennomføre en slik utvidelse.

- Jeg står som personlig garantist for at dette blir gjennomført, dersom det blir en ny rødgrønn regjering, sa Solhjell under en skoledebatt.

Nå er Tronsmoen er oppgitt over at studentenes krav om 11 måneders studiestøtte ikke har fått plass i den nye Regjeringsplattformen.

- SV har et klart programvedtak om at studiestøtta skal utvides til å gjelde i 11 måneder i stedet for dagens 10 måneder. I debatt etter debatt har vi bedt studenter og elever om å stemme SV fordi formuleringene til de andre rødgrønne partiene er mindre klare og forpliktende.

- Hver gang har AUF og Senterungdommen svart at en stemme på deres partier er like trygg. Nå har vi fasiten, og den er et hån mot landets studenter, sier SU-lederen.

Utfordrer Ap
Tronsmoen utfordrer nå partiledelsen til regjeringspartnerne, og da særlig i Arbeiderpartiet, til å forklare seg om hva de har ment med sine programformuleringer om 11 måneders studiestøtte og hvorfor dette ikke er tatt inn i Regjeringsplattformen.

- Det er forkastelig å føre studentene bak lyset ved å drive den dobbelkommunikasjonen som vi har sett i valgkampen. Studentene fortjener en unnskyldning og en forklaring på hva som har vært de ulike partienes posisjoner i regjeringsforhandlingene, sier SU-lederen.

- Og da forventer jeg at det er sannheten de kommer med, avslutter Tronsmoen, som selv har vært tett på forhandlingene som del av SVs referansegruppe. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media