Den hemmelige KGB-skandalen som har forfulgt Ap i 46 år:

Den russiske ambassaden: «Det norske folk blir bevisst plassert i en karusell av ensidig intern utenrikspolitisk konsensus»

Slik kommenterer den russiske ambassaden Dagbladets KGB-avsløring. 

VIL IKKE SNAKKE OM KGB: «Vi sprer ikke nyheter om KGB-arkiver. Ingenting har forandret seg. Dette temaet er ikke interessant for oss», skriver Den russiske ambassaden til Dagbladet. Foto: Gunnar Lier/NTB Scanpix  
VIL IKKE SNAKKE OM KGB: «Vi sprer ikke nyheter om KGB-arkiver. Ingenting har forandret seg. Dette temaet er ikke interessant for oss», skriver Den russiske ambassaden til Dagbladet. Foto: Gunnar Lier/NTB Scanpix   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet):«Vi sprer ikke nyheter om KGB-arkiver. Ingenting har forandret seg. Dette temaet er ikke interessant for oss», skriver Den russiske ambassaden til Dagbladet.

Lørdag avslørte Dagbladet at KGB trakk i trådene da en CIA-skandale felte AUFs leder Ola Teigen i 1969.

Les hele saken her!

Tidligere hemmeligstemplede PST-dokumenter og private dokumenter viser at AUF-eren Per Olav Marcussen fikk penger fra sovjetiske KGB og østtyske Stasi for å avsløre hemmelig støtte fra CIA til AUFs søsterorganisasjon, IUSY. Det var Marcussen som skrev avsløringen i Dagbladet som førte til Ola Teigens fall.

- Ikke interessert

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å få Den russiske ambassaden til å kommentere de nye opplysningene om KGBs operasjoner i Norge. Det har de gjentatte ganger avvist.

«Ambassaden er ikke interessert i dette temaet. Det er så mange artikler, bøker og memoarer om "den kalde krigen" og KGB-operasjoner at det er virkelig utrolig hvordan dette teamet kan interessere noen. Du er velkommen til å spørre om vår kommentar når du finner et positivt, framtidsrettet tema om norskrussisk samarbeid», skrev Den russiske ambassaden til Dagbladet da Norges mest kjente spionjeger, Ørnulf Tofte (94), sto fram i Magasinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer