NORSK ASYLPOLITIKK:

- Den sårbare gutten fikk tunge medisiner for angst og søvnmangel i månedsvis. Så ble han tvangsutsendt

Freddy de Ruiter (Ap) mener behandlingen av afghaneren Atiqullah er under enhver kritikk. Nå håper han helseminister Bent Høie vil engasjere seg i saken. 

REDD: Her er Atiqullah sammen med en av støttespillerne sine, i Afghanistan. - Han er redd og vet ikke hva som skjer framover. Gutten trenger medisinsk oppfølgning, sier Freddy de Ruiter, Ap-representant i Stortingets helse- og omsorgskomite. Foto: Afghan Lives Matter
REDD: Her er Atiqullah sammen med en av støttespillerne sine, i Afghanistan. - Han er redd og vet ikke hva som skjer framover. Gutten trenger medisinsk oppfølgning, sier Freddy de Ruiter, Ap-representant i Stortingets helse- og omsorgskomite. Foto: Afghan Lives Matter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For en drøy uke siden ble afghaneren Atiqullah tvangsutsendt fra Norge til Afghanistan fordi en omdiskutert alderstest hadde vist at han mest sannsynlig var over 18 år. Tidligere verge og ressurspersoner som kjenner den unge mannen reagerer, fordi han ifølge en overlege er utviklingshemmet, med et funksjonsnivå på åtte-ni år.

- Jeg har fått vite at den svært sårbare gutten ble medisinert med flere tyngre medisiner for å dempe angst og søvnmangel over lang tid. Da han ble utsendt, sluttet medisineringen. Dette er helsemessig uforsvarlig, sier Freddy de Ruiter, Arbeiderpartiets stortingsrepresentant i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

- Norge har ansvar

Freddy de Ruiter har nå skrevet et spørsmål til helseminister Bent Høie:

«Nylig ble en gutt med utviklingshemning tvangsutsendt alene til Kabul. Denne svært sårbare gutten ble medisinert med flere tyngre medisiner for å bl.a. å dempe angst og sørge for søvn. Da denne sårbare gutten ble tvangsutsendt, sluttet denne medisineringen brått. Gutten sitter nå livredd og alene på et hotell i Kabul, som han snart kastes ut fra, og helt uten medisiner og medisinskfaglig oppfølging. Vil statsråden ta initiativ til at denne utviklingshemmede gutten får helsefaglig oppfølging?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer